Hlavnou ingredienciou týchto božsky dobrých šúľancov sú ľanové semienka. Tieto miniatúrne semienka sú výborné proti rakovine a chránia naše telo pred chorobami. Okrem ich vplyvu na náš imunitný systém sú plné rôznych vitamínov a zdravých tukov. Nezabúdame ani na mak, ktorý patrí medzi potraviny s najvyšším obsahom vápnika. Tiež je bohatý na bielkoviny, horčík a zdravé tuky. Pusť sa spolu s nami do (ne)varenia :-).
Čo budeme potrebovať? (na 1 porciu)
- 2/3 hrnčeka mixu ľanových semienok a vlašských orieškov (ideálna je kombinácia 50 na 50)
- 13 ďatlí
- 1 lyžicu škorice
- 2 lyžice maku
- vodu
Ako budeme postupovať?
1. Pomelieme ľanové semienka na múku. Ďatle namočíme vo vode, vodu zlejeme a rozmixujeme na lepkavú pastu.
2. Zmiešame semienka, ďatľovú pastu a škoricu. Pridáme vodu (podľa potreby), aby sa nám vytvorila formovacia lepkavá hmota.
3. Z hmoty tvarujeme šúľance a posypeme pomletým makom a ... máme hotovo :-).
Ďalšie sladké obedy na zdravý spôsob:
Aj slivkové gule môžu chutiť ako od babičky!
Hriešne dobré lievance bez cukru
Voňavá torta z ovsených palaciniek
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.