Bezlepkové jablkovo-kakaové cupcakes s mascarpone krémom, čokoládou a orieškami

Ak máš doma formu na mafiny, vytiahni ju, pretože po prečítaní receptu sa ti začnú zbiehať slinky a budeš si ho chcieť upiecť. Tieto famózné kakaové cupcakes s mascarpone krémom sú ideálne k poobedňajšej kávičke, prípadne aj na pohostenie pre návštevu. ;-)

Doba prípravy: 45 minút 

Čo budeme potrebovať na 12 ks?

Na muffiny:  

  • 4 vajíčka 
  • 4 lyžice horúcej vody
  • 150 g bezlepkovej múky (napr. pohánkovej, ak nie si celiatik, použi celozrnnú)
  • 2 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
  • 3 lyžice bio kakaa (cca 30 g)
  • mletú škoricu 
  • 200 g najemno nastrúhaných jabĺk 

Na krém: 

  • 250 g mascarpone 
  • 2 lyžice domáceho medu (cca 60 g)
  • 50 g kvalitnej horkej čokolády
  • 1 hrsť lieskových orechov (cca 20 g)

Ako budeme postupovať?

1. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu.

2. V druhej miske do peny vymiešame žĺtka s vodou.

3. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakaom a škoricou.

4. Zamiešame a pridáme nastrúhané jablká. Nakoniec zľahka do cesta zapracujeme aj tuhý sneh.

5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 25 minút.

6. Krém pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií dokopy.

7. Potom ozdobíme vychladnuté cupcakes, polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme nahrubo nasekanými orechami. 

 

Výživové hodnoty na 1 ks:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
938 kJ

224 kcal

14 g 18 g 6 g 2 g

kakaové cupcakes

 

jablkové cupcakes

Prajem ti dobrú chuť! 

 

Kopec inšpirácií, čo si upiecť ku kávičke, ale aj mnoho ďalších famóznych receptov na raňajky, obedy či večere nájdeš v našich knihách:

fit recepty

 

Ak máš rada cupcakes, toto sú ďalšie recepty, ktoré môžeš vyskúšať:

Bielkovinové mafiny s nízkym obsahom kalórií: skvelý tip na desiatu či koláč

Cviklové cupcakes, úplne bez cukru. Zdravá desiata aj pre deti od 1 roka

Vianočný recept na muffiny s perníkovým korením a zázvorom

Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 28/03/2020 a zaradený do kategórie: BezlepkovéDesiataFitness dezertyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre