Ako vyzerá večera top fitness tréneriek? Tieto fit recepty si určite zamiluješ!

Rozmýšľaš, čo dobré a výživné si dať ako posledný chod dňa na večeru? Prinášame ti tieto skvelé fit recepty od úspešných fitness tréneriek. Zaujíma ťa, čo večerajú ony, keď majú také krásne postavy? Myslíš si, že večer už nič nejedia? Mýliš sa! Výživná večera ti zabezpečí to, aby si nevyjedala chladničku neskoro v noci. Poď sa pozrieť na tanier týchto tréneriek a nechaj sa inšpirovať :-).

1. Zapekané avokádo s mozzarelou a zeleninou podľa trénerky Oľgy Bartalskej

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 1 avokádo
  • 2 hrste mrazenej zeleniny (príp. sezónnej čerstvej)
  • himalájsku soľ s cesnakom (takúto zmes kúpite už hotovú v bioobchode alebo použite himalájsku soľ a čerstvý prelisovaný cesnak)
  • 1 nízkotučnú mozzarellu
  • čierne korenie
  • cherry rajčiny

Ako budeme postupovať?

1. Na panvici na troške olivového oleja podusíme mrazenú zeleninu, pridáme himalájskú soľ s cesnakom.

2. Avokádo rozrežeme, vyberieme kôstku a aj trošku dužiny, aby sme mali väčší otvor.

3. Každú polovicu naplníme podusenou zeleninou, prikryjeme na plátky nakrájanou mozzarellou.

4. Avokáda zabalíme do alobalu spolu s cherry paradajkami  a pečieme na 180 stupňov cca 15-20 min.

5. Podávame s pečenými paradajkami, príp. zeleninovým šalátom a so zvyškom vydlabaného avokáda.

Tieto trénerky večer nehladujú, práve naopak pekne si doprajú tanier zdravého jedla. Podelili sa s nami o fit recepty, do ktorých sa zamiluješ aj ty!

Moje hodiny skupinových večerných cvičení mávam 4 x do týždňa. Po takýchto tréningoch sa vrátim krásne unavená a teším sa na svoju misku chutného mlsania bez výčitiek. Ak mám chuť na sladkú večeru, pripravím si ju z 1/2 tvarohu, 1 odmerky proteínu, pridám hrsť malín a posypem mletou škoricou. Na slanú večeru jedávam často tanier dusenej brokolice s vajíčkami a bylinkami. Pridávam aj lyžicu olivového oleja a malú hrsť vlašských orechov.

 

2. Pečený baklažán s bulgurom podľa trénerky Janky Jánošíkovej

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 1 baklažán
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 jarnú cibuľku
  • 100 g bulguru
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • morskú soľ
  • čierne korenie
  • hrsť orechov (akýchkoľvek)
  • hrsť hrozienok alebo sušených sliviek
  • šťavu z citróna

Ako budeme postupovať?

1. Rúru si rozohrejeme na 200 stupňov.

2. Baklažán predelíme na 2 polovice, položíme na plech vyložený papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom. Necháme zapiecť na 25 minút.

3. V hrnci si dozlatista opražíme cibule, pridáme bulgur, hrozienka/slivky a trošku orestujeme.

4. Potom rozmiešaný bulgur zalejeme vodou asi 1 cm nad jeho okraj a varíme ho cca 10 minút (až kým sa všetká voda nevstrebe a neodparí).

5. Nezabudnite osoliť a okoreniť. Ja som pridala aj štipku čili koreni.

6. Na panvici opražíme orechy nasucho.

7. Keď je baklažán upečený, vyberieme dužinu lyžicou (môžeme dužinu zmiešať s bulgurom).

8. Baklažán naplníme zmesou a posypeme orieškami.

9. V miske zmiešame grécky jogurt s 1 lyžičkou olivového oleja, štipkou soli, korenia a všetko premiešame.

10. Naplnený baklažán s bulgurom nechajte ešte na 5 minút zapiecť.

11. Podávajme s jogurtovou omáčkou.

Tieto trénerky večer nehladujú, práve naopak pekne si doprajú tanier zdravého jedla. Podelili sa s nami o fit recepty, do ktorých sa zamiluješ aj ty!

Jedávam posledné jedlo celkom neskoro. Moja večera začína okolo 21 hodine, keď prichádzam domov z tréningov. Na omeškané večere si moje telo za tie roky zvyklo. Večere si vždy veľmi vychutnávam, pretože sa nemusím nikam náhliť, nečaká ma žiaden tréning. Práve preto, že zvyknem večerať neskoro, musím preto dbať, aké jedlo si môžem dopriať. Veľmi obľubujem strukoviny (červenú šošovicu, fazuľu mungo), ale aj krúpy, quinou, či zeleninové šaláty.

fitness tréner

3. Pečená zelenina s feta syrom podľa trénerky Denisky Lipovskej

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 1 batat
  • 1 mrkvu
  • 1 zeler
  • 1 petržlen
  • 1 cviklu
  • 2-3 lyžice olivového oleja
  •  korenie Gomashio (základ tohto ochucovadla tvorí zmes mletého sezamu a morskej soli, ja ale používam také, kde sú aj bylinky a ľanové semienka. Kúpiš v bio obchode)
  • bazalku
  • čierne korenie
  • feta syr alebo kozí syr

Ako budeme postupovať?

1. Mrkvu, zeler, petržlen, cviklu a sladké zemiaky škrabkou očistíme, nakrájame a dáme do veľkej misy.

2. Ochutíme olivovým olejom, korením (Gomashio, bazalka, čierne korenie).

3. Všetko premiešame v miske.

4. Zeleninu dáme na plech a šup s ňou do rúry na 180 stupňov aspoň na 40 minút.

5. Servírujeme s feta syrom alebo s kozím syrom.

Tieto trénerky večer nehladujú, práve naopak pekne si doprajú tanier zdravého jedla. Podelili sa s nami o fit recepty, do ktorých sa zamiluješ aj ty!

Mňamka bez veľkej roboty. Jediná práca je očistiť zeleninu, ale ak máš mega skvelú škrabku ako ja, urobíš to za pár minút :-).

 

Prajeme ti krásne večerné chvíľky a dobrú chuť! :-)

 

Viac fit receptov od týchto a ďalších popredných tréneriek nájdeš v knihe Z fitka do kuchyne 1.

Zdroj fotiek:

FB: Denisa Lipovska – IFBB Bikini Fitness

FB: Olga Bartlaská

 

Ďalšie tipy na zdravú a chutnú večeru: 

FIT večera: Zapekané karfiolové misky s farebnou zeleninou

Zdravá večera pre dvoch: Nadýchaná omeleta so šampiňónovou plnkou

Fit večera za 10 minút: Paradajky plnené tvarohom

Lucia Švaral

Spoluzakladateľka, inštruktorka a redaktorka vo Fitshaker
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).
Lucia Švaral

Článok bol pridaný dňa 14/02/2017 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyRecepty s proteínom   |   Autor: Lucia Švaral

Komentáre