Ako môžu vyzerať zdravé raňajky? Quinoa kaša s lesným ovocím a jogurtom

Ak nie si fanúšik smoothie, vyskúšaj takúto alternatívu. Vymyslela som jednoduchý a chutný recept, ktorý ti pripomenie chuť leta a pohladí chuťové poháriky. Quinoa kaša je lahodná a jemná. Maliny a čučoriedky dodajú príjemnú šťavnatosť a kvapka medu spolu s banánom zasa obľúbenú sladkosť. Lyžica jogurtu pokrm zahalí do ľahkosti a jemnosti. Čo na to povieš? Ideme si pripraviť zdravé a výživné raňajky? :-)

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 50 g surovej bielej quinoe
  • cca 100 – 120 ml vody
  • ½ hrste mrazených malín
  • ½ hrste mrazených čučoriedok
  • 3 lyžice bieleho jogurtu (napr. gréckeho)
  • ½ banánu
  • 1 lyžičku medu (voliteľné)
  • 1 kocku horkej čokolády (voliteľné)

Ako budeme postupovať?

1. Quinou sparíme vriacou vodou (odporúčam 0,5 litra vody).

2. Dáme do hrnca a zalejeme cca 100 až 120 ml vody.

3. Varíme na strednom plameni domäkka, je to približne 15 minút.

4. Medzitým dáme do malej panvice mrazené ovocie, zalejeme lyžicou vody a necháme zohriať.

5. Do uvarenej quinoi pridáme jogurt a popučený banán.

6. Nakoniec primiešame aj teplé, rozmrazené ovocie. Podľa chuti môžeme osladiť medom alebo kockou horkej čokolády.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1 646 kJ

391 kcal

10 g 62 g 8 g 8 g

ranajky

 

zdrave ranajky

 

co na ranajky

Prajem ti dobrú chuť!

 

Kopec inšpirácií na zdravé raňajky (nechýbajú ani kaše) nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:

zdravé stravovanie

 

Tvoje raňajky môžeš servírovať aj:

Banánová kaša s arašidovým maslom – overená klasika, ktorá ťa perfektne naštartuje do nového dňa

Bezlepková ryžová kaša s kivi – raňajky, ktorých príprava zaberie len 10 minút

Pšenová kaša s makom a citrónom – začni hneď od rána zdravo

Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 01/05/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéRaňajkové kaše a pudingyRaňajkyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovVegetariánske   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre