Čo budeme potrebovať?
- 350 g špaldovej celozrnnej múky
- 150 ml plnotučného mlieka
- 7 stredne veľkých jabĺk
- ½ droždia
- 3 lyžice medu
- škoricu
Ako na to?
1. Do 150 ml teplého mlieka nadrobíme 1/2 droždia a necháme odstáť 10 minút, vznikne nám kvások. Zmiešame ho s múkou. Cesto necháme vykysnúť.
2. Ošupeme a nastrúhame jablká. Pridáme do nich lyžicu medu, lyžičku škorice a premiešame.
3. Vykysnuté cesto si rovnomerne rozvaľkáme do obdĺžnika a potrieme lyžicou medu. Vysypeme a rovnomerne rozložíme postrúhané jablká a posypeme čajovou lyžičkou škorice.
4. Ešte na záver potrieme jablká lyžicou medu a cesto pomaly zatočíme a dáme na plech. Pečieme pri 190 stupňoch cca 45 minút.
Ďalšie tradičné dezerty na zdravý spôsob:
Makový závin zdravšie
Zdravá bábovka bez výčitiek
Babičkine špaldové buchty
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.