Čo dobré si dať na večeru po cvičení? Chlieb s maslom nie, pizzu tiež nie, o bryndzových haluškách tiež snívajme ďalej. Ak však chcete niečo fakt dobré a kuracie prsia vám už idú krkom, odporúčame tento rýchly a veeeľmi dobrý recept.
Karfiol je zelenina, ktorá obsahuje nespočetne veľa vitamínov, a preto sa odporúča jesť najmä v zime. Napríklad, obsahuje viac vitamínu C ako pomaranč. Tak prečo to nevyužiť a nespraviť si z neho napr. zdravú náhradu zemiakovej kaše? Karfiolová kaša je výborná aj k mäsu, no mne zachutila práve k môjmu obľúbenému lososovi, o ktorom sa nie nadarmo hovorí, že je kráľom zdravia a štíhlosti. Príprava tohto receptu je naozaj rýchla a jednoduchá, preto môže byť skvelou alternatívou na večeru, či obed. Tak poďme nato :-)
Ako na to?
1
Ružičky z karfiolu si naparíme domäkka.
2
Odcedené ich dáme do misky, v ktorej ich rozmixujeme spolu s cesnakom a pažítkou. Dochutíme soľou a provensálskym korením.
3
Losos je skvelý sám o sebe, preto ho stačí dochutiť korením na ryby a opiecť ho na panvici z obidvoch strán.
4
Už len nakrájať obľúbenú zeleninu, trošku citrónu a môžeme sa s chuťou pustiť do jedenia.
Tip: Ak chceš docieliť krémovejšiu štruktúru kaše, pridaj do nej troška kokosovej smotany. Vytvoríš tak novú krémovú chuť.
Viac receptov na zdravé fitness raňajky, obedy a večere nájdeš v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne 2.
Som študentka vysokej školy, ktorá má veľa záľub a jednou z nich je práve varenie. Varenie milujem, baví ma a napĺňa. Rada s jedlom experimentujem, skúšam nové recepty a následne ho fotím. V poslednej dobe sa obzvlášť venujem zdravým jedlám a zdravému životnému štýlu.