Čo budeme potrebovať na 6 väčších placiek?
- 2 zemiaky
- 2 mrkvy
- 1 kaleráb
- 1 vajíčko
- 1/3 hrnčeka strúhaného parmezánu
- 1/3 hrnčeka ovsených vločiek
- soľ
- bazalku
- čierne korenie
Ako budeme postupovať?
1. Rozmixujeme surové zemiaky, mrkvy a kaleráb (môžeš použiť kuchynský robot, prípadne nastrúhaj na strúhadle). Zmiešame dokopy spolu s vajíčkom a ovsenými vločkami.
2. Primiešame cca 1/3 hrnčeka nastrúhaného parmezánu a dochutíme soľou, korením a bylinkami.
3. Na plechu spravíme z cesta kôpky, z ktorých rukami vytvarujeme cca pol centimetra hrubé placky.
4. Pečieme 35 minút pri 190 stupňoch.
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.