Doba prípravy: 20 min
Čo budeme potrebovať?
- 1 konzervu kukurice (cca 350 gramov)
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cibuľu
- 400 ml mandľového mlieka
- ½ lyžičky soli
- 3 paradajky
- citrónovú šťavu z jedného citróna
- 1 lyžičku rasce
- 1/4 lyžičky chili
- čierne korenie, soľ
- 2 lyžice olivového oleja
- 100 ml vody
- koriander (lístky na ozdobu)
Ako budeme postupovať?
1. Do hrnca dáme olivový olej, chili a rascu. Necháme opražiť 5 minút. Zatiaľ si nakrájame cibuľu.
2. Pridáme cibuľu a znova necháme 5 minút na strednej teplote. Nakrájame si strúčiky cesnaku.
3. Primiešame cesnak a pražíme 2-3 minútky. Pridáme kukuricu a necháme všetko pražiť ďalších 5 minút. Nakrájame si paradajky.
4. Odoberieme zo zmesi ¾ hrnčeka, ktorý pridáme do mixéra. Pomixujeme spolu s 200 ml mandľového mlieka. Zatiaľ do polievky pridáme nakrájané paradajky a znížime teplotu.
5. Rozmixovanú zmes vrátime naspäť do hrnca. Potom dolejeme zvyšných 200 ml mlieka, vodu, čierne korenie a soľ. Nakoniec pridáme šťavu z citróna a necháme prevrieť. Podávame s koriandrom.
Ďalšie tipy na polievky, ktoré ťa krásne zahrejú:
Liečivá polievka zo stonkového zeleru
Nízkokalorická polievka - tekvicová s bylinkami
Brokolicovo-špenátová polievočka
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.