Čo potrebujeme na prípravu?
- 200 g hladkej špaldovej múky,
- 125 g kvalitného masla,
- 100 g jemnejšieho trstinového cukru, príp. cukru z kokosových kvetov,
- 1 žĺtok,
- kôra z polovice bio citróna alebo bio pomaranča,
- domáci džem,
- trstinový cukor pomletý na práškový na posypanie.
Ako budeme postupovať?
2. Spracujeme cesto, zabalíme do fólie a dáme odležať do chladničky. Najlepšie na celú noc.
3. Odležané cesto vyvaľkáme a vykrajujeme. Hviezdičky, srdiečka, kolieska...podľa toho, aké formičky máme :-).
4. Pečieme na 170-tich stupňoch, 6- 10 minút.
5. Po upečení ich zlepíme džemom a obalíme v práškovom cukre ( vyrobíme si ho zomletím trstinového cukru).
Niečo na záver:
Vrelo odporúčame urobiť linecké kolieska zo 400 g múky, t.j. z dvojitej dávky. Hlavne ak "linoholikov" máte doma viac :-). Po upečení sa nám v nich trstinový cukor krásne roztopí, takže sa nemusíte báť, že by chrumkal pod zubami. Po naplnení lineckých krásne zmäknú a nikto nezistí, že sú pripravené na zdravší spôsob (ak náhodou máte v rodine niekoho s predsudkami, že zdravé nemôže byť chutné). Samozrejme, ako pri všetko sladkom platí, jedzte z nich málo, rozdávajte veľa :-). Nádherné pečenie prajeme!
Darček pre ženy, ktoré sa chcú cítiť skvelo
Vyskúšaj aj tieto ďalšie chutné vianočné koláčiky:
MEGA dobré linecké koláčiky s minimom cukru: vianočné pečivo aj pre deti od 2 rokov
Tip na drobné vianočné pečivo: Bezlepkové linecké koláčiky
Tip na vianočné pečivo: Makové linecké koláčiky
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).