Hlavná ingrediencia sú ovsené vločky, ktoré sú najlepšia možnosť na raňajky. Obsahujú veľa rozpustnej, aj nerozpustnej vlákniny, pozitívne vplývajú na cholesterol v krvi a niektoré štúdie ich považujú za preventívu proti rakovine. Nemôžem nespomenúť, že obsahujú vitamín K, dôležitý pre správnu krvnú zrážanlivosť, a taktiež aj mnoho živín ako fosfor, vápnik, draslík, železo a zinok. Poďme s láskou do toho :)
1. spôsob
Tieto lievance skvelo dodajú telu energiu do nastávajúceho dňa, a taktiež potešia tých z nás, ktorí na sladké nedajú dopustiť.
Čo budeme potrebovať?
- 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
- 1 vajce
- 1 banán
- 1/2 hrnčeka ľubovoľného mlieka (najlepšie rastlinného)
- 2 rady vysokopercentnej horkej čokolády
- štipku kypriaceho prášku do pečiva
Ako budeme postupovať?
1. Vidličkou popučíme 3/4 banánu (1/4 nakrájame a odložíme) a nakrájame 1 rad horkej čokolády na kúsky. Zmiešame ovsené vločky s práškom do pečiva, pridáme banán, nakrájanú čokoládu a vajíčko. Poriadne premiešame, nech vznikne zmes a prilejeme 1/4 mlieka (podľa potreby viac/menej), aby zmes bola v celku, no nie suchá.
2. Lievance dáme na panvicu a popritom necháme roztopiť druhý rad čokolády spolu so zvyšným mliekom.
3. Po chvíľke ich obrátime. Hotové ich pripravíme na tanier, poukladáme zvyšný nakrájaný banán a polejeme roztopenou horúcou čokoládou.
Čo budeme potrebovať?
- 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
- 1 vajce
- 1 veľké jablko
- pomletú škoricu
- štipku kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2 hrnčeka mlieka (najlepšie rastlinného)
- 1 rad vysokopercentnej horkej čokolády
Ako budeme postupovať?
1. Postup je rovnaký. Jablko nakrájame na malé kúsky a niekoľko si ich odložíme. Zvyšok dáme rozmixovať. Zmiešame ovsené vločky s práškom do pečiva, rozmixovaným jablkom, vajíčkom a prisypeme škoricu. Podľa potreby pridáme mlieko, no vďaka jablku by mala byť zmes taká akurát.
2. Kým sa nám lievance pečú, znova dáme roztopiť čokoládu spolu s mliekom.
3. Lievance naservírujeme, poukladáme zvyšné nakrájané jablko a polejeme čokoládou. Podľa chuti, môžete ako ja, pridať lyžicu bieleho jogurtu.
Recepty na lievance nájdeš aj v našich knihách:
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.