Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Hriešne dobré lievance bez cukru na 2 spôsoby

lievance recept
Také voňavé lievance, mňaaaam. Ideálne raňajky, ktoré parádne naštartujú tvoj deň. Škoda len, že ich väčšina ľudí pozná ako kalorickú bombu. My si dnes ukážeme, že sa to dá aj inak. A túto pochúťku si môžeš dopriať aj keď si strážiš svoju hmotnosť. Stačí siahnuť po tých správnych surovinách. A aby si si ich vedela pripraviť hneď teraz, prinášam ti rovno 2 varianty, ktorými potešíš nielen svoje chuťové poháriky, ale aj telo. :)
Hlavná ingrediencia sú ovsené vločky, ktoré sú najlepšia možnosť na raňajky. Obsahujú veľa rozpustnej, aj nerozpustnej vlákniny, pozitívne vplývajú na cholesterol v krvi a niektoré štúdie ich považujú za preventívu proti rakovine. Nemôžem nespomenúť, že obsahujú vitamín K, dôležitý pre správnu krvnú zrážanlivosť, a taktiež aj mnoho živín ako fosfor, vápnik, draslík, železo a zinok. Poďme s láskou do toho :)
1. spôsob
Tieto lievance skvelo dodajú telu energiu do nastávajúceho dňa, a taktiež potešia tých z nás, ktorí na sladké nedajú dopustiť.
Čo budeme potrebovať?

  • 1/2 hrnčeka ovsených vločiek

  • 1 vajce

  • 1 banán

  • 1/2 hrnčeka ľubovoľného mlieka (najlepšie rastlinného)

  • 2 rady vysokopercentnej horkej čokolády

  • štipku kypriaceho prášku do pečiva


Ako budeme postupovať?
1. Vidličkou popučíme 3/4 banánu (1/4 nakrájame a odložíme) a nakrájame 1 rad horkej čokolády na kúsky. Zmiešame ovsené vločky s práškom do pečiva, pridáme banán, nakrájanú čokoládu a vajíčko. Poriadne premiešame, nech vznikne zmes a prilejeme 1/4 mlieka (podľa potreby viac/menej), aby zmes bola v celku, no nie suchá.
2. Lievance dáme na panvicu a popritom necháme roztopiť druhý rad čokolády spolu so zvyšným mliekom.
3. Po chvíľke ich obrátime. Hotové ich pripravíme na tanier, poukladáme zvyšný nakrájaný banán a polejeme roztopenou horúcou čokoládou.
fitshaker_blog_lievance1
fitshaker_blog_lievance2
fitshaker_blog_lievance3
2. spôsob
Čo budeme potrebovať?

  • 1/2 hrnčeka ovsených vločiek

  • 1 vajce

  • 1 veľké jablko

  • pomletú škoricu

  • štipku kypriaceho prášku do pečiva

  • 1/2 hrnčeka mlieka (najlepšie rastlinného)

  • 1 rad vysokopercentnej horkej čokolády


Ako budeme postupovať?
1. Postup je rovnaký. Jablko nakrájame na malé kúsky a niekoľko si ich odložíme. Zvyšok dáme rozmixovať. Zmiešame ovsené vločky s práškom do pečiva, rozmixovaným jablkom, vajíčkom a prisypeme škoricu. Podľa potreby pridáme mlieko, no vďaka jablku by mala byť zmes taká akurát.
2. Kým sa nám lievance pečú, znova dáme roztopiť čokoládu spolu s mliekom.
3. Lievance naservírujeme, poukladáme zvyšné nakrájané jablko a polejeme čokoládou. Podľa chuti, môžete ako ja, pridať lyžicu bieleho jogurtu.
fitshaker_blog_lievance4
fitshaker_blog_lievance5

Recepty na lievance nájdeš aj v našich knihách:

fitness strava
Nela Juričová
Redaktor vo Fitshaker

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.