Čo budeme potrebovať?
Na korpus:
- 100 g ovsených vločiek
- 100 g masla
- 60 g vlašských orechov
- 6 ks drvených datlí
Na plnku:
- 100 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- mix orieškov (mandle, vlašské, lieskovce - podľa toho, aké máš rada)
- mix sušeného ovocia (hrozienka, slivky...)
- 150 g ovsených vločiek
- 0,5 dcl kokosového mlieka
- med na dosladenie
Ako budeme postupovať?
1. Pripravíme si korpus. Zmiešame vločky, oriešky, datle a roztopené maslo. Korpus natlačíme do tortovej formy.
2. V mixéri si podrvíme oriešky a sušené ovocie. Rozpálime si panvicu s kokosovým olejom, pridáme rozdrvenú zmes, ovsené vločky a kokosové mlieko. Všetko zmiešame a pár minút pražíme.
3. Tvaroh vymiešame s mascarpone. Pridáme opraženú zmes a prípadne osladíme medom.
4. Takto pripravenú plnku rozotrieme na korpus.
5. Necháme vychladiť a s láskou podávame :-).
Ďalšie tipy na dezerty, skvelé aj pre návštevu:
Božská čokoládovo-tvarohová torta s ríbezľami
Letný tvarohovo-kokosový koláč plný ovocia
Pšenový koláčik so slivkami a hruškami
Neuveriteľne dobrá cviklová tortička
Najlepší fitness cheesecake bez cukru
Volám sa Andrea a som šťastná mamička na materskej. Často si vymýšľam recepty na zdravé maškrty, ktoré môžem dať bez výčitiek aj mojej malej dcérke. Som zakladateľkou projektu Čo dokáže mame, kde združujem mamičky, ktoré sa popri svojich deťoch tvorivo realizujú. Viac o ňom tu www.codokazemama.sk