Výživný tekvicový prívarok: tip na rýchly obed aj pre deti od 1 roka

Maslová tekvica je skvelá vďaka svojej intenzívnej tekvicovej chuti, no tento prívarok si, samozrejme, môžeme pripraviť aj z inej tekvice, napríklad hokkaido. Príprava je veľmi jednoduchá, takže ak hľadáme nejaký recept na rýchly zeleninový obed či večeru, tento možno padne vhod.

Čas prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 3-4 porcie?

  • 1 šalotku (cca 100 g)
  • 1 maslovú tekvicu (cca 1 kg)
  • 3 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 1 lyžičku mletej rasce
  • 1 väčší zemiak (cca 150 g)
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 150 ml sójovej smotany
  • + môžeme podávať s vajíčkom

Ako budeme postupovať?

1. Šalotku ošúpeme a nakrájame nadrobno.

2. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.

3. Olivový olej zohrejeme a začneme restovať kúsky tekvice, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme mletou rascou.

4. Po piatich minútach pridáme aj očistený a nakrájaný zemiak a zmes podlejeme vývarom.

5. Hrniec zakryjeme a zeleninu varíme 20 minút domäkka.

6. Potom pridáme sójovú smotanu a všetko rozmixujeme ponorným mixérom, ešte chvíľu povaríme a môžeme servírovať.

 

Tip: K prívarku si môžeme pripraviť aj nejaké skvelé zeleninové placky, napríklad cuketové :-).

tekvicový prívarok

 

tekvicovy privarok

Prajem dobrú chuť :-)!

 

Skvelé recepty na výživný obed aj večeru nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II či III:

fit recepty

 

Keďže ešte stále máme tekvicovú sezónu, poteš svoje chuťové poháriky aj takýmito skvelými jedlami:

Škoricový bulgur s maslovou tekvicou, cícerom a kozím syrom

Fantastické krémové tekvicové rizoto so syrom feta a brusnicami

Výborný tekvicový cheesecake: tip na dezert nielen na jesenné dni

Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 06/11/2020 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1 rokaRýchle obedy či večere do 30 minútVeganVegetariánske   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre