Vynikajúci pšenový nákyp a.k.a pšenovník s ovocím: tip na dezert aj pre deti od 1 roka

Toto je to recept, ktorý vznikol náhodou. Milujem nákypy na sladko aj slano a rada spájam nejaké nove chute, ktoré sa hodia k danému ročnému obdobiu. Dnes mám pre teba recept na bezlepkový pšenovník, čiže pšenový nákyp plný ovocia.

Doba prípravy: 1,5 hodiny

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

  • 250 g pšena
  • 2 banány
  • 1 vajíčko
  • 10 veľkých sliviek (môžeme použiť aj zavárané)
  • 1 hrušku
  • 1 jablko
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • 1 lyžicu mletej škorice
  • šťavu z 1 citróna
  • 1 lyžicu kvalitného masla

Ako budeme postupovať?

1. Pšeno uvaríme v pomere 1:3. Uvarené pšeno dáme do veľkej misky, rozotrieme ho po stenách misky, aby rýchlejšie vychladlo.

2. Banány popučíme vidličkou na kašu a pridáme ich spolu s vajíčkom k pšenu.

3. Slivky zbavíme kôstky a prekrojíme ich na polovicu. Hrušky a jablká nakrájame na kocky alebo pásiky.

4. Ovocie zmiešame spolu s medom, škoricou, citrónovou šťavou a rozpustením maslom.

5. Uvarené pšeno dáme na dno formy (40 x 25 cm). Na vrch poukladáme ovocie.

6. Pečieme na 180°C približne 1 hodinu.

pšenový nákyp

 

psenovy nakyp

Jednoduchý zdravý recept bez pridaného cukru. Ovocie je sladučké samo o sebe a jedna lyžica medu bohato stačí. Vychutnaj si ho ešte teplý, pretože tak chutí najlepšie. :-)

 

Skvelé recepty vhodné pre detičky už od prvých príkrmov, ale s malinkými obmenami sa z nich naje celá rodina nájdeš aj v našej knihe Zdravé papkáči:

recepty pre deti od 1 roka

 

Vyskúšaj aj tieto skvelé recepty:

Lenivé zemiaky s cottage syrom, z ktorých sa naje celá rodina

Nadýchané jablkové lievance so škoricou

Gratinované bataty s tekvicou a kozím syrom

Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 22/11/2019 a zaradený do kategórie: DesiataFitness dezertyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1 roka   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre