Vynikajúce tvarohové bezlepkové gnocchi na sladko s figovou omáčkou

Klasika starých mám v novom bezlepkovom prevedení s chutnou omáčkou z fíg. Poznám len dve kategórie ľudí. Tých, ktorí figy milujú a tých, ktorí ich fakt nemusia. No a práve tento recept je pripravený tak, že by mohol zachutiť aj tej druhej kategórii. Milovníci si pochutnajú a tí, ktorí figu nedali ešte do úst si ju možno zamilujú. Vyskúšaj tieto fantatsické gnocchi na sladko s figovou omáčkou.


Doba prípravy: 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • štipku morskej/himalájskej soli
  • 2 vajíčka
  • 150 g ryžovej krupice
  • 1 lyžička kokosového cukru
  • 250 g mäkkého stredne tučného tvarohu
  • 15-18 veľkých fíg (1-2 môžeme nechať bokom na ozdobenie)
  • 1 lyžicu kvalitného masla
  • 2 lyžice domáceho medu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 120 ml kokosovej smotany

Ako budeme postupovať?

1. Do hrnca dáme variť vodu so štipkou soli.

2. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu.

3. Žĺtka spolu s krupicou, kokosovým cukrom a tvarohom vymiešame do tuhej hmoty.
4. Pridáme bielka, tým sa cesto zjemní a stane kompaktné.

5. Pomocou 2 polievkových lyžíc tvarujeme gnocchi, ktoré vhadzujeme priamo do vriacej vody.

6. Gnocchi sa varia približne 4-5 minút. Záleží to na veľkosti. Určite ale musia vyplávať, na povrch aby boli uvarené. Uvarené gnocchi vyberieme z vody a preložíme na veľký plytký tanier.

7. Figy umyjeme, odstránime stopky a nakrájame ich na kolieska.

8. Na panvicu dáme rozpustiť maslo a pridáme figy, chvíľku ich opekáme, aby pustili šťavu.

9. Potom figy rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme med a citrónovú šťavu.

10. Do horúcej omáčky pomaly pridávame kokosovú smotanu. Ja som pridala 120 ml a mala som omáčku hustejšiu, pokiaľ chceme redšiu konzistenciu, stačí pridať o čosi viac smotany.

11. Omáčku ešte chvíľu varíme, aby sa chute spojili.

12. Na pripravené gnocchi nalievame omáčku a jeme ešte za tepla.

tvarohove knedliky

 

tvarohové guľky

 

Bezlepkové gnocchi

 

gnocchi na sladko

Rýchly a chutný dezert v sezónnom prevedení. Figy sú momentálne naozaj všade, preto neváhaj a skús túto dobrotu aj ty. Pokojne môžeš používať na omáčku aj iné ovocie ako napríklad jahody, maliny, slivky či blumy.

 

Viac chutných receptov nájdeš aj v našich knihách:

fit recepty

 

S figami môžeš pripraviť aj tieto chutné recepty:

Quinoa kaša s figami na zdravé raňajky

Hovädzie mäso s figami, nielen na slávnostný obed

Zapekané figy s ovčím syrom – skvelé pohostenie pre návštevy

Veronika Kašická

Redaktorka vo Fitshaker
Ako maskérka v divadle sa stretávam s mnohými vecami, ktoré obsahujú veľa chémie. Preto sa snažím o presadenie prírodnej kozmetiky a zdravého jedla aspoň v osobnom živote. Hľadanie a vytváranie nových veci pre telo a pleť z ingrediencií, ktoré nám ponúka sama príroda je moje veľké hobby. Verím, že jedného dňa si ľudia opäť všimnú, že kvalitné a zdravé prípravky na telo, tvár či vlasy sa dajú pripraviť aj doma bez zruinovania peňaženky.
Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 26/09/2019 a zaradený do kategórie: BezlepkovéFitness dezertyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre