Výborné zeleninové Ratatouille s cviklou

Určite poznáš francúzsku zeleninovú pochúťku Ratatouille. Ja som sa rozhodla, že na jej prípravu použijem cviklu. Zaujímavá chuť tejto zeleniny s kombináciou iných ingrediencií zaručí naozajstný chuťový zážitok. Nehovoriac už o tom, aká je cvikla prospešná pre naše zdravie. Obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a antioxidantov. Týmto receptom si tak dopraješ nielen chutné, ale aj zdravé jedlo.

Čo budeme potrebovať na 2 porcie:

  • 2 ks menšej cvikle
  • 3 paradajky
  • 1 žltú papriku
  • 1 strednú cuketu
  • 100 ml paradajkového pretlaku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 červené cibule
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej

Ako budeme postupovať?

1. Cviklu ošúpeme, vložíme do hrnca s vodou a varíme cca 30 minút. Pri šúpaní cvikle môžeme použiť rukavice, aby sme zabránili zafarbeniu rúk.

2. Kým sa cvikla varí, zeleninu si nakrájame na kolieska.

3. Na dno zapekacej misy s rozmerom 21×28 cm dáme paradajkový pretlak, pridáme pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie a všetko spolu premiešame. Paradajkový pretlak uhladíme a na vrch poukladáme  kolieska cibule.

4. Keď je cvikla uvarená necháme ju chvíľu vychladnúť a nakrájame ju tiež na kolieska.

5. Takto pripravenú zeleninu striedavo kladieme do zapekacej misy, kým ju nezaplníme.

6. Nakoniec všetko pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov na 20-25 minút. Môžeme podávať s celozrnným chlebom alebo prílohou z obilnín.

fitshaker-blog-cviklove-ratatouille1

fitshaker-blog-cviklove-ratatouille3

Bon apetite! :-)

 

banner-fitness-zapisnik3

 

Ďalšie cviklové recepty:

Famózny čoko-cviklový koláčik s domácim džemom

Chrumkavé cviklové placky s kyslou kapustou

Životabudič v pohári – cviklové smoothie!

 

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 24/10/2016 a zaradený do kategórie: PotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre