Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Valentínska mrazená roláda bez lepku a cukru

12 porcií
roláda bez lepku a cukru

Potrebujeme: 

  • Na cesto:
  • 2 banány
  • 2 vajíčka
  • 100 g domáceho medu
  • 30 g kvalitného masla
  • 180 g pomletých orechov
  • 2 lyžička kypriaceho prášku bez fosfátov
  • Na plnku:
  • 100 g kvalitného masla
  • 180 g jemného tvarohu (príp. ricotty)
  • 50 g domáceho medu
  • 1 banán
roláda bez lepku a cukru

Tento koláčik je trošku pracnejší. Ale, čo by sme my ženy neurobili pre svoje lásky, však? Touto roládou dávame najavo, že nám na druhých záleží, pretože sme ochotné stráviť v kuchyni pri jej príprave viac času. Nejde síce o light verziu, ale ak si dopraješ 1 kúsok napr. v rámci olovrantu, nemusíš mať z toho výčitky. Pomleté orechy namiesto múky zaručia, že si ho môžu dopriať aj ľudia s intoleranciou na lepok. Tak smelo do prípravy a prajem veľa trpezlivosti. ;-)

Čas prípravy

  • 1 hodinapríprava
  • 3 hodinychladenie

Ako na to?

1

Ošúpané banány, vajíčka a med vložíme do mixéra a vymixujeme na hladkú hmotu.

2

Prelejeme do misy a pridáme roztopené maslo, pomleté orechy a kypriaci prášok.

3

Všetko spolu premiešame a vylejeme na plech o rozmere 36 x 23 cm vystlaným papierom na pečenie.

4

Rovnomerne rozotrieme a vložíme do vyhriatej rúry na 200°C.

5

Pečieme 15 minút. Potom cesto vyberieme a necháme vychladnúť.

6

Vychladnuté cesto oddelíme od papiera na pečenie a rozmrvíme v prstoch.

7

Rozmrvené cesto rozsypeme na spodok plechu, v ktorom máme opäť papier na pečenie a prstami zatlačíme o spodok plechu. Keďže je toto cesto mierne lepkavé pekne sa spojí.

8

Z masla, tvarohu a medu pripravíme v mixéri plnku, ktorú vyšľaháme do hladkej konzistencie.

9

Z takto pripravenej plnky odložíme 2 lyžice bokom a zvyšok natrieme rovnomerne na cesto.

10

Na spodný okraj cesta položíme na polovicu pozdĺžne rozkrojený banán.

11

Pomocou papiera na pečenie začneme od banánu stáčať cesto do rolády. Keďže je cesto sypké, chce to troška trpezlivosti.

12

Takto pripravenú roládu vložíme do mrazničky na cca 3 hodiny.

13

Pred podávaním potrieme roládu zvyšným krémom a posypeme mletými orechmi.

Tip: Roládu môžeme podávať s kopčekom čokoládovej zmrzliny.

Výživové hodnoty na 1 porciu (bez zmrzliny):

294 kcal

1235 kJ

T:

19 g

B:

4 g

S:

20 g

roláda
orechova rolada

Prajem veľa lásky a dobrú chuť! :-)

Sladké dobroty v zdravom šate nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:

zdravé recepty
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktor vo Fitshaker

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.