Doba prípravy: cca 45 minút
Čo budeme potrebovať na 12 kusov (plech s rozmermi 25x20 cm)?
- 4 vajíčka (najlepšie z voľného chovu)
- 4 lyžice medu alebo 4 lyžice kokosového cukru
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
- 3 lyžice kakaa
- štipku škorice Ceylon
- 100 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa
Ako budeme postupovať?
2. Žĺtka vymiešame v inej miske s kakaom, dvoma lyžicami medu a práškom do pečiva.
3. Potom do žĺtkovej zmesi opatrne vmiešame bielka. Cesto vylejeme na menší plech a dáme piecť asi na 13 minút na 190°C.
4. Zatiaľ čo sa cesto pečie, máme čas vymiešať krém. Stačí, ak zmiešame tvaroh, zvyšné 2 lyžice medu a štipku škorice. Ak máme radi ovocie, môžeme pridať nadrobno nakrájané mango alebo jahody.
5. Cesto po upečení a vychladnutí rozrežeme pozdĺžne nitkou. Je to oveľa lepšie ako nožom.
6. Potom už len stačí koláč naplniť a poliať rozpustenou čokoládou.
7. Po 10 minútach v chladničke ho už môžeme krájať a vychutnávať si ho so svojimi najbližšími.
Ďalšie fantastické sladké maškrty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1
Milovníčkam tvarohu odporúčame aj tieto skvelé zákusky:
Špaldovo-tvarohový “Stracciatella” zákusok
Nepečená extra tvarohová torta bez múky a cukru
Zdravá čoko-tvaroh tortička bez múky
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!