Nadýchaný wrap s miešanými vajíčkami, fazuľou a špenátom

Už žiadne prihrievané kupované wrapy, toto je recept na jeho výrobu. Wrap je nadýchaný, mäkký a bezlepkový. S miešanými vajíčkami, avokádom, fazuľkou a špenátom ti zaručene bude chutiť. A navyše je všetko tak veľmi jednoduché na prípravu. :-)

Doba prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

Na wrap:

  • 2 vajíčka
  • 250 ml studeného 3,5% mlieka
  • štipku morskej/himalájskej soli
  • 150 g bezlepkovej múky (príp. špaldovej)
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
  • rastlinný olej podľa potreby

Na plnku:

  • 4 vajíčka
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • štipku korenia garam masala
  • 1 lyžičku kvalitného masla alebo olivového oleja
  • 100 g uvarenej čiernej fazule (príp. prepláchnutú z konzervy bez vody)
  • 2 hrste špenátových listov
  • 1 zrelé avokádo
  • pár kvapiek limetkovej šťavy

Ako budeme postupovať?

1. V miske rozšľaháme celé vajíčka s mliekom a soľou.

2. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.

3. Vyšľaháme metličkou, aby sme dostali hladké cesto bez hrudiek. Cesto necháme 10 minút odstáť.

4. V ďalšej miske zmiešame vajíčka, soľ, koreniny.

5. Na panvici rozhrejeme trošku rastlinného oleja a pridáme rozšľahané vajíčka, občas premiešame.

6. Hotové miešané vajíčka odstavíme, potom pridáme uvarenú fazuľu, nadrobno nasekané špenátové listy a popučené avokádo.

7. Na troške oleja opekáme z oboch strán wrap do zlatova. Princíp je rovnaký ako pri tvorbe palaciniek.

8. Hotové wrapy naplníme plnkou z miešaných vajíčok. Pokvapkáme limetkovou šťavou, zrolujeme a môžeme podávať.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
3712 kJ

889 kcal

47,2 g  81,7 g  31,8 g 10,7 g

wrap

 

olovrant

Prajem ti dobrú chuť!

 

Mnoho chutných fit receptov nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

zdravé recepty

 

Ďalšími super tipmi na zdravú desiatu sú aj tieto recepty:

Cottage nátierka so šošovicou Beluga

Kváskové pizza rožky, ktoré si jednoducho zbalíš so sebou do práce na desiatu

Mrkvovo-tvarohové placky s čiernymi olivami

Špaldový koláč na slano s hráškom a brokolicou

Špenátový wrap – skvelý snack do práce aj deťom do školy

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 29/01/2019 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéRaňajkyReceptyVegetariánske   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre