Doba prípravy: 10 min.
Čo budeme potrebovať na 250 ml hrnček?
- 250 ml hrnček vlašských orechov
- 25 g kvalitného masla
- 2 lyžice domáceho medu
- šťava z 1/2 citrónu
- 1/2 lyžičky škorice (vanilky, zázvoru, kajanského korenia, čili)
- morskú/himalájsku soľ
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme maslo, med, škoricu a všetko premiešame.
3. Pokvapkáme citrónovou šťavou a nakoniec jemne osolíme.
4. Necháme trošku vychladnúť a podávame.
5. Nezabudni, že aj keď sú orechy zdravé, nie je dobré ich konzumovať v extrémne veľkom množstve. Odporúčame konzumovať max. 1 malú hrsť denne.
TIP: Recept ponúka veľa kreatívnych možností. Môžeš si namixovať viac druhou orechov, pre dosiahnutie zaujímavej chuti môžeš skombinovať viac druhov korenia. Orechovú zmes môžeš jesť samostatne, alebo si ňou ochutiť jogurt, ovocnú misu, puding, koláč. Chrumkavý pôžitok oceníš pri dlhých túrach, potulkách či vybavovačkách po rušnom meste. Túto malú mňamku sa oplatí mať vždy pri sebe.
Ďalšie skvelé tipy na rýchle snacky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Chcela by si poznať ďalšie super recepty, kde použiješ vlašské orechy? Potom sa inšpiruj:
Krehký hruškovo-orieškový koláč
Orechovo-jablkový dezert s ovsenými vločkami
Hriešne dobré orieškovo-londýnske rezy
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz