Tip na niečo rýchle na obed: Kuracie prsia s jablkovo-brusnicovou omáčkou

Sezóna jabĺk sa pomaly začína, a tak okrem sladkých pečených dobrôt, ktorých si vieme pripraviť neúrekom, môžeme jabĺčka použiť aj do varenia. Mäso v kombinácii s ovocím je stará dobrá overená klasika, takže si dnes pripravíme veľmi chutný a rýchly obed, nenáročný na suroviny.

Čas prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 500 g kuracích pŕs
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 50 g sušených bio brusníc
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 2 väčšie jablká (cca 200 g)
  • 1 lyžicu trstinového cukru
  • 50 g kvalitného masla
  • bylinky podľa chuti

Ako budeme postupovať?

1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Osolíme a okoreníme ich z oboch strán a restujeme na zohriatom olivovom oleji z každej strany 3 minúty.

2. Mäso vyberieme a zabalíme do alobalu.

3. Brusnice namočíme na chvíľu do červeného vína a necháme ich napučať.

4. Jablká ošúpeme a nakrájame na mesiačiky, pridáme ich do panvice, kde sme opekali mäso, a na strednom stupni ich opekáme do zlatista, kým nezmäknú.

5. Potom pridáme aj brusnice spolu s vínom a cukrom a všetko chvíľu miešame.

6. Nakoniec pridáme do panvice maslo a omáčku trocha zredukujeme.

7. Mäso vrátime späť do panvice a ešte ho opečieme z každej strany aspoň 2 minúty, aby sa chute prepojili. Na záver ochutíme bylinkami.

 

Tip: Podávame s pečenými zemiakmi, zeleninou alebo kuskusom :-).

niečo rýchle na obed

 

rýchly obed na nedelu

Prajem dobrú chuť :-)!

 

Pre viac výživných zdravých receptov nielen na obedy nahliadni aj do našich kníh:

 

Vyskúšaj aj:

Kuracie špízy Caprese s bazalkovo-zemiakovou kašou: fit obed do 30 minút

Zapekané cestoviny s cuketou a kuracím mäsom: tip na výživný obed

Karí kuracie soté so zeleninou v kokosovo-smotanovej omáčke: tip na obed do 30 minút

Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 09/09/2020 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéReceptyRýchle obedy či večere do 30 minút   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre