Superrýchle a zdravé semolinové špagety s krevetami

Špagety sú obľúbeným jedlom mnohých z nás, no ak sa cestovinám vyhýbaš, často si tie klasické nedopraješ. Preto mám pre teba skvelú a zdravú alternatívu – semolinové cestoviny. Sú produktom tvrdej pšenice a tvojmu telu doprajú extra dávku vitamínov B skupiny, minerálne látky, bielkoviny a sú úplne bez cholesterolu. Ak si ich uvaríš v tejto chutnej kombinácií, určite si ich zamiluješ. Tak neotáľajme a poďme variť!

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 300 g semolinových špagiet ( môžete však použiť aj iný druh napríklad celozrnné, špaldové alebo ryžové špagety)
  • 250 g kreviet
  • 5 strúčikov cesnaku
  • rozmarín
  • 2 PL olivového oleja
  • himalájska soľ

Ako budeme postupovať?

1. Špagety uvaríme podľa návodu. Vložíme do misy, pokvapkáme olivovým olejom a zľahka premiešame.

2. Do menšieho hrnca si nalejeme vodu a privedieme k varu.  Vložíme krevety a varíme 10 minút. Potom ich prelejeme cez sitko a necháme odtiecť vodu.

3. V panvici si rozohrejeme olivový olej. Cesnak očistíme a pretlačíme a spolu s rozmarínom ho orestujeme na panvici s olivovým olejom.

4. Pridáme krevety, ktoré dochutíme soľou, a za stáleho miešania restujeme, kým nie sú krevety opečené do zlatista.

5. Opečené krevety pridáme k špagetám, premiešame a môžeme servírovať. Dozdobíme čerstvým rozmarínom.

spagety-recept

spagety-semolinove-2

Dúfam, že táto zdravá verzia cestovín sa v tvojom jedálnom lístku usídli a nadobro vytlačí tie menej zdravšie verzie.

Nechaj si chutiť! :-)

 

Výživové hodnoty 1 porcie

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny GL-glykemická nálož
1787 kj

425,47 kcal

7,71 g 61,71 g 25,97 g 23

 

Ďalšie recepty inšpirované Talianskom nájdeš aj tu:

Zdravá pizza na taliansky spôsob. Zn.: Bez laktózy!

Ochutnaj výborné zeleninové rizoto s tekvicou a hubami

Božská Tiramisu torta na zdravý spôsob

Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 26/11/2016 a zaradený do kategórie: CestovinyJedlá z rýbOstatnéReceptyRýchle obedy či večere do 20 minút   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre