Čo budeme potrebovať na 2 záviny?
- 4 jabĺčka
- 200 g mixu ovsených vločiek a ovsenej múky - rozmixovaných vločiek (komu neprekážajú veľké kusy vločiek, múku používať nemusí)
- 300 g bieleho jogurtu
- 2 lyžice medu
- sekané orechy na posypanie (nemusíš použiť)
- škoricu
Ako budeme postupovať?
1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Jablká rozkrojíme a vyberieme jadierka. Nakrájame ich na malé kúsočky. Nešúpeme ich - nechceme sa predsa okradnúť o všetky skvelé veci v šupke :-).
2. V miske si zmiešame vločkovo-múčny mix, jogurt a med.
3. Cesto si rozdelíme na štyri časti. Z prvých dvoch urobíme, na plechu vystlanom papierom na pečenie, podlhovasté základy. Jabĺčka poukladáme na základ a prikryjeme ich ďalšími dvoma časťami cesta.
4. Posypeme sekanými orieškami a škoricou. Pri spomínaných 200 stupňoch pečieme 40 minút.
Ďalšie tipy na tradičné pochúťky v zdravšom šate nájdeš v tomto článku. Dobrú chuť!
Nepoznám nudu a stereotyp. Snažím sa vždy „bojovať na viacerých frontoch“, pričom ich spoločným znakom je pocit spokojnosti, naplnenia a lásky. Svoju nekončiacu zvedavosť prenášam do zaujímavých rozhovorov, kreativitu do zdravých alternatívnych receptov a lásku do každej činnosti, ktorú robím. Čas chcem tráviť zmysluplne a osožne pre seba aj svojich blízkych. Milujem hory, jógu, bike, bežky, dlhé prechádzky, beh, turistiku, komiksy, čítanie a najviac zo všetkého svojho manžela, rodinu a priateľov. Verím, že kúsok pozitívneho myslenia, ktoré je dôležitou súčasťou môjho života, prinesiem prostredníctvom článkov, receptov, príspevkov a správ aj do toho tvojho. :-)