Slané špaldové palacinky so špenátovo-syrovou plnkou

Rada si pochutnávaš na voňavých palacinkách? A čo tak si ich pripraviť trošku netradične…na slano! Namiesto bielej múky použi špaldovú a džem vymeň za krémovú plnku zo syra a špenátu. Mňaaam! Špenát je typickou jarnou potravinou a je plný skvelých látok. Je potvrdené, že práve vďaka nemu rastú svaly až o 20 % rýchlejšie. Tiež dodáva slušný obsah bielkovín a vlákniny. Fantastický obed máš hotový behom pár okamihov :-).
Čo budeme potrebovať?

Na cesto:

  • 150 g špaldovej múky
  • 2 vajcia
  • 100 ml mlieka
  • štipku soli
  • 1 ČL hnedého cukru

Na plnku:

  • 100 g špenátu
  • 2 mrkvy
  • ½ cibule
  • 50 g nastrúhaného kvalitného syra
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 strúčik cesnaku

Ako budeme postupovať?

1. Vyšľaháme vajíčka a zmiešame ich so špaldovou múkou. Pridáme soľ a cukor. Cesto by malo byť hladké a hustejšie. Potom pridáme toľko mlieka, aby nám vzniklo vláčnejšie cesto.

2. Cesto odložíme a začneme robiť plnku. Na cibuli podusíme postrúhané mrkvy, pridáme na drobno nakrájaný špenát a rozpučený cesnak. Dusíme cca 15 minút.

3. Zmes podlejeme trochou vody a rozmixujeme. Pridáme syr, kým sa nerozpustí, soľ a čierne korenie. Ešte trocha povaríme a vypneme z plynu.

4. Na panvici začneme piecť palacinky a hneď po vyklopení ich plníme špenátovou zmesou. Zatočíme a pokračujeme s ďalšími.

TIP: K palacinkám odporúčam podávať obľúbenú zeleninku.

fitshaker-blog-palacinky-spaldové1

fitshaker-blog-palacinky-spaldové2

fitshaker-blog-palacinky-spaldové3

fitshaker-blog-palacinky-spaldové4

fitshaker-blog-palacinky-spaldové5

Dobrú chuť :-).

 

Ďalšie tipy na skvelý obed:

Fašírky z mrkvy, bulguru a kapusty

Fantastický tofu-karfiolový nákyp

Syrový quiche aj pre bezlepkáčov

Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 13/04/2016 a zaradený do kategórie: Palacinky, lievance a vaflePotréningovéRaňajkyReceptyVegetariánske   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre