Čo budeme potrebovať na cca 18 ks?
- 1 stredne veľkú cuketu
- 1 vajce z voľného chovu
- 1 mozarellu
- 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
- 8 lyžíc hladkej špaldovej múky
- 2 strúčiky cesnaku
- 200-250 ml vody
- 4 sušené paradajky
- štipku soli
- olej (len na opekanie na panvici)
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme vajce, múku, vodu a cesnak tak, aby nám vzniklo lievancové cesto. Nakoniec pridáme kypriaci prášok a premiešame.
3. Panvicu potrieme olejom, rozohrejeme ju a polievkovou lyžicou robíme lievance, ktoré opekáme z oboch strán.
4. Upečené lievance ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na každý lievanec dáme na kocky nakrájanú mozzarellu a sušené paradajky.
5. Lievance necháme v rozohriatej rúre na 180 stupňov zapiecť na cca 5 minút.
6. Odporúčam podávať s jogurtovým dipom.
Miluješ lievance? V tom prípade máme pre teba pripravené ďalšie skvelé recepty:
Tie najlepšie lievance s ricottou a ovocím
Famózne cícerové lievance s bryndzovým krémom
Hriešne dobré lievance bez cukru na 2 spôsoby
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.