Senzačná brokolicová polievka so syrovo-mrkvovou omáčkou

Teplú polievku ocení v zimných mesiacoch pravdepodobne každý. Toto obľúbené jedlo dokáže organizmus príjemne zahriať a dodá telu aj dôležité vitamíny. Brokolicová polievka so syrovo-mrkvovou omáčkou spĺňa všetky kritéria na zdravý a teplý pokrm, ktorý ťa zasýti. Príprava je veľmi jednoduchá a nenáročná. Poď sa so mnou pustiť do jej prípravy :-).

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 1 brokolicu
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 1 mrkvu
  • 1 menšiu cibuľu
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 0,7 l zeleninového vývaru
  • 30 g syra s max 30 % tuku
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • klíčky na ozdobenie
  • krutóny

Ako budeme postupovať?

1. V hrnci na olivovom oleji krátko opražíme nakrájanú cibuľu.

2. Umytú brokolicu rozdelíme na malé ružičky, dva zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca.

3. Všetko zalejeme 0,5 l zeleninového vývaru, dochutíme soľou, čiernym korením a necháme variť približne 15 – 20 minút.

4. Medzitým pripravíme syrovo-mrkvovú omáčku. Zemiak a mrkvu očistíme, pokrájame na menšie kúsky, zalejeme 2 dcl zeleninového vývaru a varíme do zmäknutia. Potom všetko rozmixujeme, pridáme tvrdý syr a miešame dovtedy, pokiaľ sa syr nerozpustí.

5. Uvarenú brokolicu so zemiakmi rozmixujeme ponorným mixérom na jemný krém. Pri podávaní pridáme do polievky trochu syrovo-mrkvovej omáčky, posypeme opečenými krutónmi (ideálne z celozrnného chleba), čerstvými klíčkami a môžeme ozdobiť opečenou cibuľkou.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 400 ml):

Kalorické hodnoty Tuky Bielkoviny Sacharidy Vláknina
178 kcal

750 kJ

3 g 8 g 28 g 7 g

brokolicova polievka

brokolicova polievka

brokolicova polievka

Dúfam, že ťa táto brokolicová polievka príjemne zahreje a budeš sa cítiť plná energie. Prajem ti dobrú chuť! :-) 

 

Ďalšie chutné a zdravé recepty na polievku: 

Expresne rýchla mrkvová polievka s červenou šošovicou a koriandrom

Nízkokalorická polievka plná vitamínov – tekvicová s bylinkami

Zeleninová polievka plná bielkovín. 20 minút a hotovo!

Lucia Hausknechtová

Rada pripravujem dobré jedlo a ešte radšej ho fotím. Jeho základom by mali byť kvalitné a čerstvé suroviny, ktoré mu dodajú tú správnu chuť. Nepoviem „nie“ domácej štrúdli a už dávno nežijem v predstave, že zdravé jedlo nemôže byť chutné. Práve naopak.
Lucia Hausknechtová

Najnovšie články od Lucia Hausknechtová (zobraziť všetky)

Článok bol pridaný dňa 26/02/2017 a zaradený do kategórie: NízkokalorickéPolievkyRecepty   |   Autor: Lucia Hausknechtová

Komentáre