Ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou na čínsky spôsob

Dostala si chuť na cestoviny, ale vieš, že pšeničné tvojej postave veľmi nepomôžu? Vyskúšaj tie ryžové! Hotové sú za chvíľočku a v správnej kombinácii s mäskom a zeleninou chutia neskutočne. A navyše, teraz už nemusíš chodiť na dobrú “čínu” do reštiky, ale jednoducho si ju ukuchtíš aj doma. Presvedč sa sama :-).

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 50 g ryžových cestovín
  • 100 g kuracieho mäsa
  • 2 mrkvy
  • 2 ks stonkového zeleru
  • 50 g nesolených nepražených kešu orieškov
  • sójovú omáčku (odporúčam Tamari)
  • himalájsku soľ

Ako budeme postupovať?

1. Kuracie prsia si nakrájame na malé kocky, posolíme ich a pokvapkáme sójovou omáčkou.

2. Dáme na rozpálený olivový olej a pridáme nakrájané kešu oriešky. Po 10 minútach pridáme na hrubo postrúhanú mrkvu spolu s na rezance pokrájaným zelerom.

3. 15 minút pražíme a podľa vlastnej chuti dochutíme sójovou omáčkou, soľou alebo iným korením.

4. Zatiaľ dáme do horúcej vody variť ryžové rezance a necháme ich 5 minút postáť mimo ohňa.

5. Tesne pred dovarením zeleniny a mäsa, pridáme do woku uvarené cestoviny a poriadne premiešame.

fitshaker-blog-ryzove-rezance1

fitshaker-blog-ryzove-rezance2

fitshaker-blog-ryzove-rezance3

fitshaker-blog-ryzove-rezance4
Dobrú chuť :-).

 

Ďalšie tipy na večeru s kuracím mäsom:

Zapekaná brokolica s kuracím mäsom

Kuracia roláda zo syrového cesta

Bylinkové kuracie prsia s karfiolovou ryžou

Nela Juričová

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.
Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 23/05/2016 a zaradený do kategórie: CestovinyJedlá z mäsaPotréningovéRecepty   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre