Ryžové rezance s kuracím mäsom a zeleninou na čínsky spôsob

Dostala si chuť na cestoviny, ale vieš, že pšeničné tvojej postave veľmi nepomôžu? Vyskúšaj tie ryžové! Hotové sú za chvíľočku a v správnej kombinácii s mäskom a zeleninou chutia neskutočne. A navyše, teraz už nemusíš chodiť na dobrú “čínu” do reštiky, ale jednoducho si ju ukuchtíš aj doma. Presvedč sa sama :-).

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • 50 g ryžových cestovín
  • 100 g kuracieho mäsa
  • 2 mrkvy
  • 2 ks stonkového zeleru
  • 50 g nesolených nepražených kešu orieškov
  • sójovú omáčku (odporúčam Tamari)
  • himalájsku soľ

Ako budeme postupovať?

1. Kuracie prsia si nakrájame na malé kocky, posolíme ich a pokvapkáme sójovou omáčkou.

2. Dáme na rozpálený olivový olej a pridáme nakrájané kešu oriešky. Po 10 minútach pridáme na hrubo postrúhanú mrkvu spolu s na rezance pokrájaným zelerom.

3. 15 minút pražíme a podľa vlastnej chuti dochutíme sójovou omáčkou, soľou alebo iným korením.

4. Zatiaľ dáme do horúcej vody variť ryžové rezance a necháme ich 5 minút postáť mimo ohňa.

5. Tesne pred dovarením zeleniny a mäsa, pridáme do woku uvarené cestoviny a poriadne premiešame.

fitshaker-blog-ryzove-rezance1

fitshaker-blog-ryzove-rezance2

fitshaker-blog-ryzove-rezance3

fitshaker-blog-ryzove-rezance4
Dobrú chuť :-).

 

Ďalšie tipy na večeru s kuracím mäsom:

Zapekaná brokolica s kuracím mäsom

Kuracia roláda zo syrového cesta

Bylinkové kuracie prsia s karfiolovou ryžou

Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 23/05/2016 a zaradený do kategórie: CestovinyJedlá z mäsaPotréningovéReceptyRýchle obedy či večere do 30 minút   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre