Šťavnaté ryžové rezance: tip na rýchly obed bez mäsa do 15 minút

Ak chceš jedlo, ktoré je svieže, lahodné, rýchlo pripravené a výživné, skús tieto ryžové rezance so zeleninou a s mozzarellou. Príprava ti nezaberie viac ako 15 minút.

Čas prípravy: 15 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 120 g ryžových rezancov
  • 3 veľké paradajky (mimo sezóny nahradíme lúpanými paradajkami v konzerve alebo krabičke)
  • cca 1 lyžicu olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 1 cuketu
  • 40 g olív (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 100 g mozzarelly
  • 2 hrste baby špenátu

Ako budeme postupovať?

1. Ryžové rezance uvaríme.

2. Paradajky pokrájame a restujeme na panvici, pridáme soľ a čierne korenie.

3. Pridáme pokrájanú cuketu a olivy.

4. Prikryjeme a necháme dusiť, vznikne lahodná omáčka.

5. Keď je cuketa hotová, primiešame uvarené rezance a nahrubo postrúhanú mozzarellu (trošku si odložíme na ozdobenie).

6. Nakoniec primiešame baby špenát, odstavíme a necháme ho spariť pod pokrievkou. Jedlo podávame s postrúhanou zvyšnou mozzarellou.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
2 064 kJ

491 kcal

18 g 63 g 16 g 5 g

ryžové rezance

Dobrú chuť :-)!

 

Aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III nájdeš kapitolu na recepty na cestoviny, ale taktiež ďalšie, aj rýchle hlavné jedlá a mnoho ďalšieho:

fitness jedálniček

 

Pochutnaj si aj na:

Studený cestovinový šalát s tuniakom, uhorkou a hráškom, len 25 minút a HOTOVO!

Tip na rýchly obed či večeru: hrachové cestoviny s avokádom a bazalkou

Tip na rýchly obed či večeru do 20 minút: Cestoviny s brokolicovým pestom

Ivana Maheľová (Eľková)

Článok bol pridaný dňa 19/02/2021 a zaradený do kategórie: BezlepkovéCestovinyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1 rokaRýchle obedy či večere do 30 minútVegetariánske   |   Autor: Ivana Maheľová (Eľková)

Komentáre