Čo budeme potrebovať na plech s rozmermi 21x30 cm ?
- 130 g špaldovej hladkej múky
- ½ balíka kypriaceho prášku bez fosfátov
- 6 vajíčok
- 10 lyžíc medu
Na krém:
- 200 g kvalitného masla
- 10 lyžíc medu
- 1 balenie vanilkového BIO pudingu
- 60 g kvalitnej zrnkovej kávy
- 300 ml mlieka
- kúsky horkej čokolády
Ako budeme postupovať?
2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 20 minút pri 160 stupňoch.
3. Uvaríme kávu do hrnčeka a precedíme ju. Dolejeme mlieko a v tejto zmesi uvaríme puding, do ktorého neskôr pridáme med.
4. Po vychladnutí pudingu vyšľaháme maslo a zmiešame ho spolu s pudingom.
5. Koláč rozdelíme na dve polovice. Stuhnutý krém rozotrieme na jednu polovicu a naň položíme druhú, ktorú taktiež potrieme krémom. Na záver posypeme kúskami horkej čokolády.
Pripravte si aj ďalšie zdravé dezerty:
Chrumkavé banánové kokosky bez cukru
Čokoládovo-orieškové pokušenie zo špaldovej múky
Famózne mliečne rezy na zdravý spôsob
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.