Vynikajúce a rýchle vegánske RAW guľky 3x inak

RAW guľky sú ideálnou voľbou ak zbožňuješ sladké dobroty, ale potrpíš si na zložení a spôsobe prípravy. Zaujímajú ťa vegánske recepty, ktorými ulahodíš nielen svojmu jazyku, ale aj telu? Ak si odpovedala ÁNO, máme tu pre teba tri skvelé recepty na sladké RAW guľky, vytvorené výlučne z vegánskych ingrediencií. Sú chutné, vhodné na cesty a šikovne ich kamkoľvek zabalíš. Môže sa však stať, že ich ani zabaliť nestihneš – je skutočne ťažké im odolať.

1. Citrónovo – kurkumové RAW guľky

Čo budeme potrebovať?

  • 50 g pohánkových vločiek
  • 100 g datlí
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 a ½ ČL citrónovej kôry
  • 3 PL citrónovej šťavy
  • 1 ČL mletej kurkumy
  • 2 PL kokosovej múky
  • 3 PL vody

Ako budeme postupovať?

1. Pohánkové vločky pomelieme na múku.

2. Všetky ingrediencie spolu s pomletými vločkami vymixujeme.

3. Zo vzniknutej hmoty vytvarujeme guľky. Dáme ich do chladničky, po hodinke vyberieme a pochutnávame si na osviežujúcej farebnej lahôdke.

citrónové RAW guľky

2. Vanilkovo – orieškové RAW guľky

Čo budeme potrebovať?

  • 130 g sušených datlí
  • 70 g kešu orieškov (alebo mandlí)
  • 1 PL orieškového masla
  • 4 PL jemných pohánkových vločiek
  • 1 vanilkový struk
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 3 PL vody
  • 1 PL kokosového oleja

Ako budeme postupovať?

1. Datle si vopred namočíme na dve hodiny do vlažnej vody. Keď zmäknú, vodu vylejeme a vymixujeme ich samostatne v mixéri na datlovú pastu. Necháme chvíľu odstáť v miske.

2. V mixéri si zatiaľ samostatne pomixujeme kešu oriešky na múku, ku ktorej pridáme všetky ingrediencie, vrátane datlovej pasty a opäť vymixujeme všetko spolu.

3. Vznikne nám vláčna hmota. Vložíme ju na 30 minút do mrazničky, vyberieme a tvarujeme stredne veľké guľky. Obalíme ich v pohánkových vločkách a skladujeme v chladničke.

vanilka oriešok RAW guľky

3. Perníkové RAW guľky 

Čo budeme potrebovať?

  •  50 g strúhaného kokosu
  • 100 g sušených sliviek
  • 2 PL mandľového masla
  • 1 PL RAW nepraženého kakaa
  • 1 PL ľanových semiačok
  • 2 PL kokosového oleja
  • 4 PL javorového sirupu
  • 2 ČL perníkového korenia
  • 3 PL vody

Ako budeme postupovať?

1. Zmiešame všetky ingrediencie dokopy a následne vymixujeme v mixéri. Cesto vložíme na 20 minút do mrazničky, vyberieme ho a tvarujeme stredne veľké guľôčky, ktoré obalíme v strúhanom kokose.  V chladničke nám vydržia viac ako týždeň.

slivkové RAW guľky

Otestuj tento recept na najbližšej návšteve, oslave či len tak pre radosť a uvidíš, že zožneš samé chvály. Niet nad sladké a zdravé maškrtenie. Mňam :-)

 

RAW dezerty nádeš aj tu:

Najlepšia mangová RAW torta z 5 ingrediencií

Dvojfarebný RAW cheesecake bez výčitiek

Ovocný RAW koláčik, ktorý Ťa dostane do formy

Dominika Pócsová

Dominika Pócsová

Redaktorka at Fitshaker
Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať pred niekoľkými rokmi a môj život sa od základov zmenil. Milujem šport, slnečné dni, úsmev a pripravovanie zdravých dobrôt. Každým dňom nadobúdam nové skúsenosti a popri štúdiu pravidelne cvičím, behám a najmä relaxujem prostredníctvom yogy. Svoj jedálniček som prispôsobila mojim intoleranciám na rôzne potraviny a týmto štýlom pripravujem každé jedlo. Naučila som sa myslieť pozitívne a cítim sa lepšie ako kedykoľvek predtým. Zdravý životný štýl je jednoducho cesta, na ktorej neexistujú žiadne odbočky. Rada sa o svoje znalosti z tejto oblasti podelím a inšpirujem prostredníctvom článkov.
Dominika Pócsová

Článok bol pridaný dňa 02/10/2016 a zaradený do kategórie: DesiataFitness dezertyNízkokalorickéRAW surová stravaReceptyVegan   |   Autor: Dominika Pócsová

Komentáre