Doba trvania: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- hrnček najemno mletej pohánky
- ½ hrnčeka kvalitného mlieka
- ½ hrnčeka roztopeného kvalitného masla
- 1 vajíčko
- morskú/himalájsku soľ
- 1 lyžičku prášku do pečiva bez fosfátov
Na plnku
- 2 hrnčeky špenátu
- 100 g kvalitnej šunky
- 100 g mozzarelly
- 1 malú cibuľu
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- lyžičku kvalitného masla
Ako budeme postupovať?
2. Nakoniec pridáme rozmixovanú pohánku, soľ a prášok do pečiva. Zmes by mala byť redšia, takže podľa potreby dolejeme mlieko.
3. Na masle opražíme cibuľu dosklovita. Pridáme nakrájaný špenát, podusíme a necháme vychladnúť. Potom doplníme na pásiky nakrájanú šunku a na kocky nakrájanú mozzarelu. Na dochutenie môžeme pridať aj parmezán.
4. Palacinky na panvici opečieme z oboch strán a potom naplníme plnkou a zatočíme.
TIP: Ak neješ mäso, pokojne šunku vynechaj. Môžeš do zmesi primiešať napríklad paradajky či inú čerstvú zeleninu.
Mnoho ďalších skvelých jedál nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:
Máš rada palacinky? Pozri si aj ďalšie spôsoby ich prípravy:
Špaldové palacinky úplne bez mlieka!
Bezlepkové palacinky ako od babičky
Špaldové slané palacinky so špenátom
Pohánkovo-brokolicové palacinky
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.