Nepotrebuješ mať milióny na účte, aby si mohla byť šťastná. Radosť si vieš robiť aj jednoduchými vecami. Spestri si život jednoduchými zážitkami v kruhu najbližších napríklad aj pri pestrom občerstvení. Na každú dobrú party, oslavu ale aj teraz na Silvestra sa hodí tento môj recept. Je farebný a veľmi chutný. Plnené party placky môžeš urobiť na mnoho spôsobov, ja ti ukážem ten svoj.
Ako na to?
1
Najprv rozpustíme droždie v 1/2 šálke teplej vody. Primiešame 1 lyžičku cukru a necháme 10 minút pôsobiť.
2
V miske zmiešame múku, soľ a jogurt. Prilejeme rozpustené droždie a premiešame, aby z toho vzniklo elastické cesto.
3
Necháme kysnúť na teplom mieste cca 45 minút.
4
Cibuľku nakrájame na malé kúsky a opražíme na oleji do zlata.
5
Pridáme korenia (zázvor, kmín, čierne korenie, čili, papriku).
6
Potom pridáme mäso. Chvíľku ho opražíme a podusíme cca 10 minút.
7
Keď je mäso hotové pridáme pretlak, premiešame a nakoniec pridáme špenát. Dusíme 5 minút.
8
Zmes necháme vychladnúť.
9
Medzitým môžeme pripraviť šalát z postrúhanej mrkvy a kapusty. Môžeme ho pridať tiež do placiek, alebo ho nechať len ako prílohu.
10
Keď cesto vykysne, rozdelíme ho na 4 rovnaké časti a z každej vyvaľkáme hrubšiu placku.
11
Placku naplníme pripravenou zmesou s mäsom, na mäso uložíme mrkvový/kapustový šalát a syr. Placku zabalíme tak, aby celá zmes bola zakrytá.
12
Na panvici zohrejeme olej a placku do zlata vypražíme. Hotovú placku rozrežeme na 4 časti a podávame buď zo šalátom alebo dressingom či dipom.
TIP: Recept ponúka priestor pre experimentovanie. Náplň nemusí byť mäsová. Môžeme zvoliť napríklad paradajky a mozzarellu, dusenú zeleninu so šunkou a syrom, čisto syrovú náplň, šalát....Fantázií sa medze nekladú.
Prajem príjemné kuchtenie! ;-)
Mnoho super receptov, kde načerpáš inšpirácie aj na recepty pre návštevy nájdeš v našich knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz