
Tradičné jedlo zo severnej Afriky a Blízkeho východu, ktoré si získalo obľubu po celom svete. Kombinuje voňavé koreniny, paradajkový základ a vajíčka, ktoré sa v omáčke jemne podusia. Výsledkom je sýty a zdravý pokrm, ktorý si môžete vychutnať na raňajky, obed alebo ľahšiu večeru.
Ako na to?
1
Vo väčšej panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Restujeme ju, kým nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
2
Potom pridáme nasekaný cesnak, rímsky kmín a koriander. Krátko orestujeme, aby sa koreniny rozvoňali.
3
Pridáme na prúžky nakrájané červené papriky a restujeme ich do polomäkka. Vmiešame nasekané paradajky a necháme variť asi 5 minút. Osolíme, okoreníme a dusíme ďalších 10 minút, kým paprika nezmäkne a omáčka sa nezahustí.
4
Do zmesi urobíme 3–4 malé jamky a opatrne do nich rozklepneme vajcia. Osolíme, prikryjeme pokrievkou a dusíme 6–8 minút, kým bielka nestuhnú a žĺtka ostanú krémové.
5
Hotovú šakšuku posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, zakvapkáme jogurtom a posypeme praženým sezamom. Podávame s pita chlebom, bagetou alebo naanom.

Vychutnaj si toto skvelé orientálne jedlo - Dobrú chuť!
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!