Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Morčacie pečené kúsky so zemiakovo-kapustovou prílohou

95 min
3 porcie
mäso so zemiakmi

Potrebujeme: 

  • Na pečené morčacie kúsky:
  • 500 g morčacích pŕs (alebo vykostených stehien)
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 menšie cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • --
  • Na zemiakovo-kapustovú prílohu:
  • 600 g ošúpaných zemiakov (varný typ C alebo B)
  • 1 lyžicu oleja
  • 1 cibuľu
  • 200 g vytlačenej kyslej kapusty
  • 100 ml vody
  • soľ
  • ¼ lyžičky mletej rasce
mäso so zemiakmi

Ak hľadáš zdravšiu alternatívu k tradičným bravčovým výpečkom, tento recept je pre teba! Pečené morčacie mäso je jemné, šťavnaté a skvelo sa dopĺňa s kombináciou zemiakov a kyslej kapusty, ktorá dodá jedlu lahodnú sviežosť.

Bohaté na bielkoviny a vitamíny, toto jedlo je ideálne na obed či večeru pre celú rodinu.

Čas prípravy

  • 20 minútpríprava
  • 75 minútvarenie/pečenie

Ako na to?

1

Morčacie mäso nakrájaj na kúsky (veľkosťou ako na guláš). Vlož do zapekacej misy alebo hrnca, pridaj olej, osol a okoreň. Premiešaj, aby sa chute dobre prepojili.

2

Cibuľu nakrájaj na tenké polkolieska, cesnak nasekaj nadrobno a pridaj k mäsu spolu s rascou. Podlej trochou vody, priklop a vlož do rúry vyhriatej na 210 °C. Peč 60 minút.

3

Po hodine odklop, podlej ešte trochou vody a nechaj dopiecť dozlatista – približne 15 minút.

4

Medzitým si priprav prílohu. Ošúpané zemiaky nakrájaj na kocky a uvar v osolenej vode domäkka.

5

V hrnci zohrej olej a osmaž na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nebude sklovitá. Pridaj kyslú kapustu, podlej vodou, pridaj štipku soli a rascu, premiešaj. Priklop a dus 15 minút. Ak je treba, pridaj trochu vody, ale na konci varenia by mala byť kapusta bez prebytočnej tekutiny.

6

Uvarené zemiaky sceď a roztlač šťuchadlom. Premiešaj s podusenou kapustou. Dochuť podľa potreby.

7

Pečené morčacie kúsky podávaj so zemiakovo-kapustovou prílohou, môžeš posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tip: Chceš výraznejšiu chuť? Skús pridať k pečenému mäsu trochu majoránky alebo horčicu!

Výživové hodnoty na 1 porciu:

540 kcal

2268 kJ

T:

15.5 g

B:

47 g

S:

49 g

V:

10 g

morčacie mäso s kapustou

🍽 Prajem ti dobrú chuť a gurmánsky zážitok! 😋

📖 Objavte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️

Hľadáte inšpiráciu na zdravé varenie? Naša kniha Fitshaker v kuchyni prináša množstvo jednoduchých a výživných receptov pre celú rodinu. Nech už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, určite si nájdete to svoje. ➡️ Dostupná na Fitshaker e-shope už teraz!  Získajte ju ešte dnes a spríjemnite si varenie.

Varte zdravšie, chutnejšie a s radosťou!

Fitshaker kniha
Fotka autora
Martina Baťhová
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a varenie ma baví od malička, ale pohyb už menej. To sa odrazilo na mojej váhe, ktorú som začala riešiť v puberte. Zmenila som svoje stravovacie návyky, začala som pravidelne cvičiť, a tak sa zdravý životný štýl stal mojou prirodzenou súčasťou. Popri láske k vareniu som milovala aj fotografovanie, čo sa spojilo do príjemnej formy odovzdávania inšpirácie fanúšikom zdravej výživy. Varím skôr rýchlejšie jedlá, aby mi zostal čas na iné aktivity a varenie sa nestalo vyčerpávajúcou činnosťou, ale radosťou. Môj blog: zdravezivena.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.