
Ak hľadáš zdravšiu alternatívu k tradičným bravčovým výpečkom, tento recept je pre teba! Pečené morčacie mäso je jemné, šťavnaté a skvelo sa dopĺňa s kombináciou zemiakov a kyslej kapusty, ktorá dodá jedlu lahodnú sviežosť.
Bohaté na bielkoviny a vitamíny, toto jedlo je ideálne na obed či večeru pre celú rodinu.
Čas prípravy
- 20 minútpríprava
- 75 minútvarenie/pečenie
Ako na to?
1
Morčacie mäso nakrájaj na kúsky (veľkosťou ako na guláš). Vlož do zapekacej misy alebo hrnca, pridaj olej, osol a okoreň. Premiešaj, aby sa chute dobre prepojili.
2
Cibuľu nakrájaj na tenké polkolieska, cesnak nasekaj nadrobno a pridaj k mäsu spolu s rascou. Podlej trochou vody, priklop a vlož do rúry vyhriatej na 210 °C. Peč 60 minút.
3
Po hodine odklop, podlej ešte trochou vody a nechaj dopiecť dozlatista – približne 15 minút.
4
Medzitým si priprav prílohu. Ošúpané zemiaky nakrájaj na kocky a uvar v osolenej vode domäkka.
5
V hrnci zohrej olej a osmaž na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nebude sklovitá. Pridaj kyslú kapustu, podlej vodou, pridaj štipku soli a rascu, premiešaj. Priklop a dus 15 minút. Ak je treba, pridaj trochu vody, ale na konci varenia by mala byť kapusta bez prebytočnej tekutiny.
6
Uvarené zemiaky sceď a roztlač šťuchadlom. Premiešaj s podusenou kapustou. Dochuť podľa potreby.
7
Pečené morčacie kúsky podávaj so zemiakovo-kapustovou prílohou, môžeš posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tip: Chceš výraznejšiu chuť? Skús pridať k pečenému mäsu trochu majoránky alebo horčicu!
Výživové hodnoty na 1 porciu:
540 kcal
2268 kJ
T:
15.5 g
B:
47 g
S:
49 g
V:
10 g

🍽 Prajem ti dobrú chuť a gurmánsky zážitok! 😋
📖 Objavte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️
Hľadáte inšpiráciu na zdravé varenie? Naša kniha Fitshaker v kuchyni prináša množstvo jednoduchých a výživných receptov pre celú rodinu. Nech už ste začiatočník alebo skúsený kuchár, určite si nájdete to svoje. ➡️ Dostupná na Fitshaker e-shope už teraz! Získajte ju ešte dnes a spríjemnite si varenie.
Varte zdravšie, chutnejšie a s radosťou!
Jedlo a varenie ma baví od malička, ale pohyb už menej. To sa odrazilo na mojej váhe, ktorú som začala riešiť v puberte. Zmenila som svoje stravovacie návyky, začala som pravidelne cvičiť, a tak sa zdravý životný štýl stal mojou prirodzenou súčasťou. Popri láske k vareniu som milovala aj fotografovanie, čo sa spojilo do príjemnej formy odovzdávania inšpirácie fanúšikom zdravej výživy. Varím skôr rýchlejšie jedlá, aby mi zostal čas na iné aktivity a varenie sa nestalo vyčerpávajúcou činnosťou, ale radosťou. Môj blog: zdravezivena.cz