MEGA chrumkavé krekry s parmezánom a bazalkou

Máš rada vôňu a chuť Talianska? Nemusíš vždy siahnuť po pizze a cestovinách. Urob si jemné krekry plné chutí, ktoré ti pripomenú dovolenku. Navyše, nezaťažíš svoj organizmus zbytočnými prídavnými látkami, ktoré sa nachádzajú v kupovaných keksíkoch a tyčinkách. A vedela si, že bazalka bojuje proti zápalom, posilňuje srdce a pôsobí antibakteriálne? Vyskúšaj túto chrumkavú dobrotu :-).

Čo budeme potrebovať na cca 110 ks (použila som formičky s priemerom 3,5 cm)?

  • 200 g kvalitného masla
  • 250 g hladkej špaldovej múky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 120 g parmezánu alebo syra Grada Padano
  • 1 hrsť čerstvej bazalky
  • morskú alebo himalájsku soľ
  • 1 vajce od šťastných sliepok na potretie

Ako budeme postupovať?

1. Do misy si nastrúhame zmäknuté maslo. Pridáme špaldovú múku a pretlačený cesnak.

2. Parmezán si nastrúhame na jemno a polovicu prisypeme k múke. Druhú polovicu si odložíme na posypanie keksíkov.

3. Bazalku nakrájame na čo najjemnejšie. Pridáme ju do misy a všetko ochutíme soľou.

4. Rukou vypracujeme cesto, zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na hodinu do chladničky.

5. Keď je cesto odležané, prekrojíme ho na polovicu, rozvaľkáme na cca 2-3 mm a vykrajujeme kolieska. To isté urobíme aj s druhou polovicou.

6. Dbáme na to, aby sme mali dosku dobre posypanú múkou, aby sa nám cesto nelepilo.

7. Kolieska potom ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme druhou časťou parmezánu.

8. Takto pripravené krekry vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 15 minút bez ventilátora alebo 10 minút s ventilátorom.

9. Krekry treba sledovať, pretože každá rúra pečie inak.

TIP: Krekry môžeš posypať rôznymi semienkami alebo môžeš použiť nadrobno nakrájané sušené paradajky.

fitshaker-blog-cesnakove-krekry2

fitshaker-blog-cesnakove-krekry3

fitshaker-blog-cesnakove-krekry4\fitshaker-blog-cesnakove-krekry5

Skvelé chrumkanie prajem :-).

 

Výživové hodnoty na 10 ks:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
1 109 kj

264 kcal

17 g 16 g 7 g

 

Ďalšie tipy na zdravé chrumkanie nájdeš TU.

Júlia Rašlová

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 30/06/2016 a zaradený do kategórie: DesiataReceptyZdravé chrumkanie   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre