Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Lenka Mančíková: „Bezlepkové kváskovanie vie pomôcť aj pri zdravotných problémoch.“

kvások

Foodblogerka Lenka Mančíková upiekla svoj prvý koláč, keď mala 21 rokov, ale už vtedy sa jej veľmi nepozdávalo, že do receptov išlo priveľa bielej múky, cukru či masla.

Tak začala tvoriť zdravepecenie.sk po svojom. Miluje chlieb a sladké, preto chce, aby to, čo upečie, bolo aj nutrične nabité, a využíva rôzne múky a ich kombináciu. Fascinovalo ju, ako môže len z múky a vody vzniknúť taký zázrak ako chlieb, preto sa tiež naplno venuje kváskovaniu, písaniu kníh a kurzom na túto tému.

V rozhovore sme si posvietili na bezlepkové kváskovanie, na čo si dať pozor pri výbere múk, ako si vyrobiť a starať sa o kvások, že to nie je žiadna raketová veda, ale keď viete, ako na to, zamilujete si to aj vy.

kvasok
ako urobit kvasok
muka na kvaskovanie

Ku sladkému kváskovému pečivu sa určite hodí aj bio vegan lieskovo-oriešková nátierka, ktorú môžeš teraz získať aj vo výhodnom balíčku spolu s knihou Z fitka do kuchyne špeciál I, II alebo III:

orieškový krém
Fotka autora
Adriana Špronglová
Redaktor vo Fitshaker

Som rádiová spíkerka a lektorka jogy, ktorá miluje športy od výmyslu sveta, adrenalín, hory, prírodu a tanec. Vo svojej koži sa cítim vtedy, keď môžem sedieť pri dobrej káve s ľuďmi, spovedať ich a inšpirovať sa ich príbehmi a životom.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.