Foodblogerka Lenka Mančíková upiekla svoj prvý koláč, keď mala 21 rokov, ale už vtedy sa jej veľmi nepozdávalo, že do receptov išlo priveľa bielej múky, cukru či masla.
Tak začala tvoriť zdravepecenie.sk po svojom. Miluje chlieb a sladké, preto chce, aby to, čo upečie, bolo aj nutrične nabité, a využíva rôzne múky a ich kombináciu. Fascinovalo ju, ako môže len z múky a vody vzniknúť taký zázrak ako chlieb, preto sa tiež naplno venuje kváskovaniu, písaniu kníh a kurzom na túto tému.
V rozhovore sme si posvietili na bezlepkové kváskovanie, na čo si dať pozor pri výbere múk, ako si vyrobiť a starať sa o kvások, že to nie je žiadna raketová veda, ale keď viete, ako na to, zamilujete si to aj vy.
Ku sladkému kváskovému pečivu sa určite hodí aj bio vegan lieskovo-oriešková nátierka, ktorú môžeš teraz získať aj vo výhodnom balíčku spolu s knihou Z fitka do kuchyne špeciál I, II alebo III:
Som rádiová spíkerka a lektorka jogy, ktorá miluje športy od výmyslu sveta, adrenalín, hory, prírodu a tanec. Vo svojej koži sa cítim vtedy, keď môžem sedieť pri dobrej káve s ľuďmi, spovedať ich a inšpirovať sa ich príbehmi a životom.