Lahodný piškótový koláč s tvarohovou plnkou a orieškovou posýpkou

Máš rada spojenie piškótového cesta, tvarohového krému a chrumkavých orieškov? Vyskúšaj tento koláčik. Je vhodný aj na slávnostnejšie príležitosti, keď zíde celá rodinka, alebo napríklad, keď čakáš návštevu. Koláčom môžeš navyše pohostiť aj dieťatko od 2 rokov.

Doba prípravy: cca 60 minút

Čo budeme potrebovať na 20-24 porcií?

  • 8 vajíčok
  • 5 lyžíc trstinového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžičky kokosového oleja (alebo 1,5 dl oleja )
  • 1,5 dl kvalitného mlieka
  • 8 lyžíc špaldovej hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva bez fosfátov (cca 13 g)
  • oriešky a semienka (z každého hrsť) − kešu, mandle, pistácie, lieskovce, slnečnice, tekvicové
  • 2 hrste ovsených vločiek
  • 250 ml šľahačky
  • 250 g jemného tvarohu
  • 2 jogurty značky Skyr (ja som použila čučoriedkový)
  • 1 lyžicu trstinového cukru
  • domáci džem

Ako budeme postupovať?

1. Bielka vyšľaháme s trstinovým a vanilkovým cukrom do hustej peny.

2. Pridáme žĺtka, ktoré pomaly vmiešame do peny z bielkov.

3. Pridáme olej a mlieko.

4. Múku si preosejeme, primiešame k nej prášok do pečiva.

5. Pomaly zamiešame k zmesi.

6. Pripravíme veľký plech, vystelieme ho papierom na pečenie.

7. Vylejeme pripravenú zmes a dáme piecť na 170 °C cca 30 min. podľa rúry.

8. Oriešky nasekáme na menšie kúsky a osmažíme na suchej panvici aj s ovsenými vločkami, necháme vychladnúť.

9. Šľahačku, tvaroh, jogurty a lyžicu cukru si vyšľaháme do hustej hmoty.

10. Koláč potrieme domácim džemom, dáme na to plnku a vrch posypeme zmesou orieškov.

11. Koláč necháme vychladnúť najmenej 3-4 hodiny.

 

Tip: Do orieškovej zmesi môžeme nastrúhať aj horkú čokoládu. Vrch koláča môžeme ozdobiť čerstvým ovocím.

koláč s tvarohovou plnkou

 

piskotovy kolac

Tak príjemné maškrtenie! 

 

Ďalšie chutné recepty nielen na koláče nájdeš aj v našich knihách:

fitshaker knihy

 

A aké ďalšie koláčiky môžeš vyskúšať?

Vynikajúci slávnostný šťavnatý koláč s mascarpone, ovocím a želatínou pre celú rodinu

Svieži citrónovo-makový cheesecake s mandľovo-kokosovým korpusom

Božský slivkový koláč s posýpkou a jogurtovou plnkou

Iveta Kašická

Článok bol pridaný dňa 02/05/2020 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov   |   Autor: Iveta Kašická

Komentáre