Lahodné jahodovo-kokosové mlieko, ktoré zaženie chuť na maškrty

Opäť ma nový recept prekvapil. Na prvý pohľad jednoduchá kombinácia, za ktorou sa ukrývajú rozmanité chute. Ťažko to opísať, ale prvý dúšok tohto lahodného mliečka mi pripomenul chuť jednej zmrzliny. Ľahko ovocná, chrumkavá s jemným nádychom čokolády. Tento bohatý jahodovo-kakaový nápoj rozhodne zaženie chuť na sladké maškrty, ráno nakopne a je aj výborný pre detičky. Je to skvelý spôsob ako si spestriť deň, zahnať hlad, očariť návštevu a potešiť rodinu. Navyše, jahodovo-kokosové mlieko pripravíš do 10 minút.

Doba prípravy: 510 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • 1 šálku mrazených jahôd
  • 3-4 lyžička bio kakaa
  • 1 lyžička vanilkovej pasty alebo vanilkového cukru/lusk
  • 150 ml kokosového mlieka

Ako budeme postupovať?

1. Ovsené vločky opražíme na panvici. Opekáme, kým nezačnú vločky jemne voňať.

2. Panvicu odstavíme a pridáme med, ktorý rozmiešame s vločkami.

3. Do mixéra pridáme všetky suroviny, t.j. jahody, kakao, vanilku, opečené medové vločky a kokosové mlieko.

4. Mixujeme, kým nevznikne hladká konzistencia.

5. Podávame v pohároch, ozdobiť môžeme navrch kakaom.

 

Tip: Nakoľko idú do nápoja mrazené jahody, ak to chceš urobiť deťom, nechaj ich pred mixovaním trošku postáť, aby získali izbovú teplotu. Nápoj chutí super aj keď nie je ľadový.

kokosove mlieko

 

jahodový nápoj

 

kakaový nápoj

Nech ti chutí! :-)

 

Ďalšie vynikajúce recepty na všetky možné príležitosti nájdeš a v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:

fit recepty

 

Pochutnať si môžeš aj na týchto nápojoch:

Horúci malinový nápoj s pomarančom: zahreje a pohladí

Jogurtový kivi nápoj: skvelé raňajky či desiata

Horúca perníková čokoláda: nielen do chladných dní

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 24/02/2019 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéFitness dezertyNápojeReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovSmoothiesVegetariánske   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre