Kuracie prsia s kyslou kapustou: tip na rýchly zdravý obed

Keďže sa začína zima, treba sa vyzbrojiť vitamínmi ešte viac. A keďže kyslá kapusta dodáva organizmu množstvo hodnotných látok a navyše ho prečisťuje od rôznych škodlivín, nemali by sme na ňu zabúdať. Môžeš ju podusiť samotnú a použiť ako prílohu, alebo ju skombinuj priamo s kuracím mäsom a priprav si tak chutný zdravý obed.

Doba prípravy: max. 30 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 cibuľu
  • 1 väčšiu červenú papriku
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 300 g kyslej kapusty
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
  • 1 lyžičku mletej sladkej červenej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 100 ml vody

Ako budeme postupovať?

1. Mäso nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno a papriku na pásiky.

2. Vo väčšej panvici rozpálime olivový olej a pridáme cibuľku.

3. Cibuľu opražíme dozlatista a pridáme červenú papriku.

4. Miešame zhruba 5 minút, kým paprika nezmäkne.

5. Pridáme nakrájané mäso a opečieme.

6. Keď je mäso opečené z každej strany, pridáme kyslú kapustu, ktorú tiež môžeme ešte nakrájať na menšie kúsky.

7. Pridáme soľ, korenie, mletú papriku a rascu a poriadne premiešame.

8. Podlejeme vodou a zakryjeme pokrievkou.

9. Mäso necháme dusiť približne 10 minút, kým nie je úplne mäkké.

 

Tip: Ako prílohu môžeme podávať napríklad zemiak uvarený v šupke, pečenú zeleninu alebo bataty.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Bielkoviny Sacharidy Vláknina
312 kcal

1 312 kJ

14 g 38 g 7 g 3 g

 

Prajem ti, aby tvoja imunita zvládla každú nástrahu. Dobrú chuť! :-)

 

Ak si fanúšik mäska, načerpaj inšpiráciu na nové recepty v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:

zdrave recepty z fitka do kuchyne special 2

 

Kuracinku môžeš použiť aj v týchto receptoch:

Kuracie prsia na koreňovej zelenine s hrachovou kašou

Kurací šalát s pečenou tekvicou hokkaido

Kuracie prsia s hruškou, hotové za 20 minút!

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 23/11/2017 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéJedlá z mäsaPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1 roka   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre