Krémová polievka z hlivy ustricovej za pol hodinku na stole!

Takisto miluješ huby? Pokiaľ ti už došli všetky zásoby, ktoré si si nazbierala z lesa, nezúfaj. Mám pre teba skvelé riešenie. Skús ich tentoraz obmeniť za hlivu ustricovú. Táto huba má nízky glykemický index, čiže si ju môžeš dopriať bez výčitiek. Možno si ani len netušila, ale hliva má mnoho zázračných účinkov. Posilní imunitu, znižuje vysoký krvný tlak, cholesterol a lieči kožné ochorenia. Jedna polievka ti dodá veľa horčíka, fosforu, železa či vitamíny skupiny A a B2. Priprav si ju aj ty :-).

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 300 g hlivy ustricovej
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 3 PL oleja
  • 4 PL 33 %-tnej smotany
  • 1 l vody
  • morskú soľ
  • čierne korenie
  • mletú rascu
  • petržlenovú vňať

Ako budeme postupovať?

1. Hlivu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Zemiaky očistíme a prekrojíme napoly.

2. V hrnci rozohrejeme olej, pridáme hlivu, zemiaky, rascu a soľ. Pár minút podusíme.

3. Potom zalejeme vodou a varíme do zmäknutia zemiakov. Uvarené zemiaky vyberieme z polievky a v nádobe s troškou vody vymixujeme ručným mixérom na kašu. Tú potom prilejeme späť do polievky a chvíľku povaríme.

4. Nakoniec polievku dochutíme čiernym mletým korením, petržlenovou vňaťou a smotanou.

mushrooms-295823_1280

fitshaker-blog-Fantastická polievka z hlivy ustricovej2

fitshaker-blog-Fantastická polievka z hlivy ustricovej3

Prajem skvelú chuť :-).

 

Ďalšie polievky, ktoré si zamiluješ:

Pikantná kukuricová polievka

Tekvicová s bylinkami

Brokolicovo-špenátová polievka

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 11/04/2016 a zaradený do kategórie: PolievkyReceptyVegetariánske   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre