Čo budeme potrebovať?
- 500 g tvarohu
- 150 g krupice podľa vlastného výberu
- 350 ml mlieka (plnotučné alebo rastlinné)
- 4 vajcia
- 150 g trstinového cukru
- kôru z citróna a limetky v BIO kvalite (prípadne použi sušené ovocie)
- 50 g hrozienok
Ako budeme postupovať?
1. Z mlieka a krupice si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. 100 g cukru si vyšľaháme so žĺtkami, pridáme tvaroh a uvarenú kašu.
2. Z bielok a cukru, ktorý zostal si vyšľaháme sneh a zašľaháme ho do pripravenej tvarohovej zmesi.
3. Na záver pridáme kôru z limetky a citróna. Ja som pridala aj sušené ovocie a oriešky. Pečieme do zlatista pri teplote 180 °. Mne sa piekol asi hodinu, záleží od hrúbky.
Ďalšie koláčiky, ktoré by si mala skúsiť:
Šťavnatý koláčik z mrkvy a ananásu
Medovo-orieškový koláč
Voňavá torta z ovsených palaciniek
Od svojho detstva obľubujem varenie, pečenie a rôzne domáce práce. V mojich 15-tich rokoch som vážila dosť veľa. A vzhľadom na môj veka bola moja kondícia na veľmi nízkom bode, nehovoriac o tom, že moje zdravie na tom tiež nebolo najlepšie. V tom čase som si povedala dosť a zmenila som svoj život od základov. Všetko sa to začalo samotným prístupom k mnohým okolnostiam. Snažila som sa nebyť lenivá a mať viac pohybu. Postupne som si upravovala aj jedálniček, ktorý do dnes obsahuje viac ovocia, zeleniny, vlákniny, zdravých tukov a podobne. Takýto systém sa mi úspešne darí udržiavať už pár rokov, vlastne, nie je to o udržiavaní, je to už celé o zvyku. Počas tohto obdobia sa mi podarilo schudnúť cca 20 kilogramov. Teraz sa cítim zdravšie, veselšie a všeobecne lepšie. Robím to čo ma tak baví a to je fotografovanie a príprava rôznych jedál.