Tak tento recept sa pravdepodobne stane jedným z tvojich obľúbených. Je extra rýchly na prípravu, mimoriadne chutný a ešte k tomu 1 ks je aj nízkokalorický. Poznáš snáď lepšiu kombináciu? Ja veru nie, a preto som sa o tento recept chcela podeliť aj s tebou. Verím, že si poriadne pochutíš. ;-)
Ako na to?
1
Rozohrejeme rúru na 150°C.
2
Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov spolu so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh.
3
Žĺtky vymiešame s rozmrazeným gaštanovým pyré na hladkú zmes.
4
Následne do tejto zmesi opatrne a po častiach primiešame lyžicou alebo varechou sneh z bielkov.
5
Formu na biskupský chlebík (príp. môžeme použiť aj formu na bábovku) vystelieme papierom na pečenie.
6
Formu so zmesou vložíme do vyhriatej rúry na cca 40 - 45 min.
7
Či je koláčik hotový zistíme pomocou špajdle, mal by byť jemný a vláčny.
8
Po upečení a miernom vychladnutí koláč vyklopíme a odstránime z neho papier na pečenie.
9
Takto ho necháme ešte úplne vychladnúť v chladničke.
10
Medzitým roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli spolu s kokosovým olejom.
11
Keď je čokoláda roztopená, primiešavame k nej postupne mlieko.
12
Vytvorenú čokoládovú polevu rozotrieme na vychladnutý koláč a posypeme kokosom s podrvenými malinami.
Tip: Ja som použila túto formu o dĺžke 30 cm.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
485 kcal
116 kJ
T:
5.8 g
B:
11.3 g
S:
3.3 g
V:
2.2 g
Príjemné maškrtenie! :-)
Vynikajúce koláče aj s nízkym obsahom kalórií nájdeš v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot