Hriešne dobré lievance bez cukru na 2 spôsoby

Také voňavé lievance, mňaaaam. Ideálne raňajky, ktoré parádne naštartujú tvoj deň. Škoda len, že ich väčšina ľudí pozná ako kalorickú bombu. My si dnes ukážeme, že sa to dá aj inak. A túto pochúťku si môžeš dopriať aj keď si strážiš svoju hmotnosť. Stačí siahnuť po tých správnych surovinách. A aby si si ich vedela pripraviť hneď teraz, prinášam ti rovno 2 varianty, ktorými potešíš nielen svoje chuťové poháriky, ale aj telo. :)
Hlavná ingrediencia sú ovsené vločky, ktoré sú najlepšia možnosť na raňajky. Obsahujú veľa rozpustnej, aj nerozpustnej vlákniny, pozitívne vplývajú na cholesterol v krvi a niektoré štúdie ich považujú za preventívu proti rakovine. Nemôžem nespomenúť, že obsahujú vitamín K, dôležitý pre správnu krvnú zrážanlivosť, a taktiež aj mnoho živín ako fosfor, vápnik, draslík, železo a zinok. Poďme s láskou do toho :)

1. spôsob

Tieto lievance skvelo dodajú telu energiu do nastávajúceho dňa, a taktiež potešia tých z nás, ktorí na sladké nedajú dopustiť.

Čo budeme potrebovať?

  • 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
  • 1 vajce
  • 1 banán
  • 1/2 hrnčeka ľubovoľného mlieka (najlepšie rastlinného)
  • 2 rady vysokopercentnej horkej čokolády
  • štipku kypriaceho prášku do pečiva

Ako budeme postupovať?

1. Vidličkou popučíme 3/4 banánu (1/4 nakrájame a odložíme) a nakrájame 1 rad horkej čokolády na kúsky. Zmiešame ovsené vločky s práškom do pečiva, pridáme banán, nakrájanú čokoládu a vajíčko. Poriadne premiešame, nech vznikne zmes a prilejeme 1/4 mlieka (podľa potreby viac/menej), aby zmes bola v celku, no nie suchá.

2. Lievance dáme na panvicu a popritom necháme roztopiť druhý rad čokolády spolu so zvyšným mliekom.

3. Po chvíľke ich obrátime. Hotové ich pripravíme na tanier, poukladáme zvyšný nakrájaný banán a polejeme roztopenou horúcou čokoládou.

fitshaker_blog_lievance1

fitshaker_blog_lievance2

fitshaker_blog_lievance3

2. spôsob

Čo budeme potrebovať?

  • 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
  • 1 vajce
  • 1 veľké jablko
  • pomletú škoricu
  • štipku kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 hrnčeka mlieka (najlepšie rastlinného)
  • 1 rad vysokopercentnej horkej čokolády

Ako budeme postupovať?

1. Postup je rovnaký. Jablko nakrájame na malé kúsky a niekoľko si ich odložíme. Zvyšok dáme rozmixovať. Zmiešame ovsené vločky s práškom do pečiva, rozmixovaným jablkom, vajíčkom a prisypeme škoricu. Podľa potreby pridáme mlieko, no vďaka jablku by mala byť zmes taká akurát.

2. Kým sa nám lievance pečú, znova dáme roztopiť čokoládu spolu s mliekom.

3. Lievance naservírujeme, poukladáme zvyšné nakrájané jablko a polejeme čokoládou. Podľa chuti, môžete ako ja, pridať lyžicu bieleho jogurtu.

fitshaker_blog_lievance4

fitshaker_blog_lievance5

Hotovo! Zdravé raňajky sú na svete. Vychutnaj si pohodové ráno a vykroč s radosťou do nového dňa. :)

 

Ďalšie tipy na zdravé raňajkové mlsanie:

Zdravá bábovka bez výčitiek

Sladké, sýte a zdravé raňajky so zázrakom menom quinoa

Zdravé čokobanán raňajky. Stačia ti 3 ingrediencie!

Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 03/05/2015 a zaradený do kategórie: Palacinky, lievance a vafleRaňajkyReceptyRecepty s FITnutkou   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre