Grilovaný losos so zelenou fazuľkou a mrkvou

Skvelo zasýti, je ľahký a obsahuje mimoriadne množstvo bielkovín. Losos je jedna z veľmi mála rýb, ktoré mám rada. Zo všetkých spôsobov, ako sa dá pripraviť, ho mám najradšej ľahko ogrilovaného a s grilovanou zeleninou. Uprednostňovala som si ho dávať v reštauráciách, ale teraz som skúsila spraviť si ho doma sama. A vznikol skvelý tip na obed :).

Použila som úplne minimum surovín, aby to bolo čo najjednoduchšie a príprava netrvala dlho. Bolo to po prvý krát, čo som sa pustila do úplne nespracovanej ryby – a preto sa nečudujte, že ostala nevykostená. To ale nevadí, pretože vy si kľudne môžete kúpiť už vykostené, nakrájané filety.
K lososovi sa skvelo hodia aj rôzne druhy omáčok. Ja som si vybrala horčicovo – kôprovú (ktorá sa k lososovi hodí podľa mňa najlepšie), ale výborná je aj bylinková alebo citrónová.

Čo budeme potrebovať?

  • filety z lososa,
  • zelené fazuľky,
  • 1/2 mrkvy,
  • štipku soli,
  • štipku oregana a červenej papriky,
  • horčicovo – kôprovú omáčku (príp. inú podľa chuti).

Ako na to?

1. Spracované filety trošku posolíme, posypeme minimom oregana a červenej papriky a poukladáme ich na už rozohriatu panvicu na grilovanie tou stranou, na ktorej sa nachádza koža, necháme ich na miernom ohni.

2. Po čase pridáme na panvicu zelené fazuľky a neskôr aj na tenučko nakrájanú mrkvu a občas poprehadzujeme.

3. Lososa prevrátime na druhú stranu, na ktorej ho necháme kratšie a chvíľku ešte grilujeme. Nakoniec oheň vypneme, necháme lososa ešte chvíľu s fazuľkami a mrkvou na panvici a podávame spolu s omáčkou.

fitshaker_blog_grilovany_losos

fitshaker_blog_grilovany_losos2

fitshaker_blog_grilovany_losos3

Dobrú chuť! :-)

 

Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 24/03/2015 a zaradený do kategórie: Jedlá z rýbPotréningovéRecepty   |   Autor: Nela Juričová

Komentáre