Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 4 podkovičky kapra
- 100 g mandľových lupienkov
- 2 PL špaldovej múky
- 1 vajce
- 100 ml mlieka
- soľ
- korenie na ryby
Na prílohu:
- 700 g maslovej tekvice
- 1 PL masla
- soľ
Ako budeme postupovať?
1. Tekvicu umyjeme, nakrájame na štvrte, uložíme na plech s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov, kým nie je tekvica mäkká.
2. Zatiaľ si pripravíme kapra. Podkovičky umyjeme a osušíme. V tanieri si vymiešame vajce s mliekom a soľou.
3. V ďalšom tanieri zmiešame mandľové lupienky, ktoré rukou podrvíme na menšie kúsky. Pridáme špaldovú múku a štipku korenia na ryby.
4. Pripravíme si zapekaciu misu s papierom na pečenie. Kapra najprv namočíme vo vyšľahanom vajíčku a obalíme v zmesi z mandľových lupienkov. Dobre ho pozatláčame, aby sa nám, čo najviac zmesi prilepilo na podkovičky a ukladáme do zapekacej misy.
5. Na každú podkovičku položíme plátok masla. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov cca 45 minút. V polovičke pečenia kapra opatrne otočíme.
6. Kým sa kapor pečie, pripravíme si prílohu. Tekvicu polievkovou lyžicou vydlabeme a vložíme do misy. Pridáme lyžicu mäkkého masla, ochutíme soľou a vidličkou roztlačíme na kašu. Môžeme podávať.
Výživové hodnoty 1 porcie:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny |
1 978 kj 42 kcal | 26 g | 20 g | 26 g |
Ďalšie tipy na večeru s rybkou:
Losos-Quinoa Express
Sardinkovo-cukinová bomba
Losos s karfiolovou kašou
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.