FIT večera: Bylinkové kuracie prsia s karfiolovou ryžou

Kuracie prsia na trošku iný spôsob? Nech sa páči! Pripravené sú raz-dva a chutia fantasticky. Daj si však záležať na výbere kvalitného mäska, ideálne ho kupuj z farmárskeho alebo domáceho chovu. A príloha bude ryža. Teda, nie úplne, ale bude sa tak tváriť :-). Čítaj ďalej a dozvieš sa, čo ju skvele nahradí. A prezradím, že túto večeru si ju môžu dopriať aj ľudia v diéte, ktorí nekombinujú bielkoviny so sacharidmi. Vyskúšaj sama :-).

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

Na mäsko:

  • 300 g kuracích pŕs z farmárskeho chovu
  • 2 PL rozpusteného masla
  • obľúbené bylinky, napr. rozmarín, oregano
  • 2 strúčiky cesnaku
  • himalájsku soľ
  • olivový olej

Na prílohu:

  • 1 menší karfiol
  • 2 mrkvy
  • 2 mladé cibuľky
  • 1 PL olivového oleja
  • himalájsku soľ

Ako budeme postupovať?

1. Kuracie prsia umyjeme, pozdĺžne prerežeme na polovicu, jemne naklepeme a osolíme. V miske si rozpustíme maslo, zmiešame s prelisovaným cesnakom a pokrájanými bylinkami. Kuracie mäso potrieme touto zmesou a zrolujeme ho do malej rolády.

2. Z alobalu si pripravíme pás, ktorý natrieme olivovým olejom. Položíme naň zrolované kuracie prsia a stočíme ako salónku. Takto pripravené roládky ukladáme vedľa seba do zapekacej misy. Podlejeme ich vodou a dáme piecť do rozohriatej rúry na 200 stupňov. Pečieme asi 45 minút.

3. Karfiol umyjeme a rozoberieme na malé ružičky. Vložíme do mixéra a mixujeme cca 20 sekúnd do veľkosti kus-kusu. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na veľkom strúhadle. Mladú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Zelenú časť cibuľky si odložíme.

4. Na panvici si rozohrejeme olivový olej, následne cibuľku a chvíľu restujeme. Pridáme nastrúhanú mrkvu, trocha podlejeme a dusíme asi 10 minút. Potom primiešame rozmixovaný karfiol, ochutíme soľou a za stáleho miešania restujeme. Dávame pozor, aby karfiol ostal sypký a neprevaril sa. Nakoniec vmiešame na kolieska nakrájanú vňať z cibuľky, premiešame a odložíme zo zdroja tepla.

5. Kuracie prsia vyberieme z rúry. Odstránime alobal, nakrájame na kolieska a poukladáme na tanier.
Karfiolovú ryžu vtlačíme polievkovou lyžicou do malej  misky, ktorá nám bude slúžiť ako formička. Ryžu vyklopíme na tanier s mäsom a podávame.

fitshaker_blog_bylinkove_kuracie_prsia1

fitshaker_blog_bylinkove_kuracie_prsia5

 

fitshaker_blog_bylinkove_kuracie_prsia2

Nech ti chutí :-).

 

Výživové hodnoty 1 porcie (150 g mäsa a 300 g karfiolovej ryže):

 

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
1 720 kj – 409 kcal 13 g 22 g 50 g

 

Ďalšie tipy pre mäsožravcov:

Lahodné kuracie nuggetky so zeleninou

Plnený baklažán s mäskom

Losos s karfiolovou kašou

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 01/12/2015 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre