FIT večera: Bylinkové kuracie prsia s karfiolovou ryžou

Kuracie prsia na trošku iný spôsob? Nech sa páči! Pripravené sú raz-dva a chutia fantasticky. Daj si však záležať na výbere kvalitného mäska, ideálne ho kupuj z farmárskeho alebo domáceho chovu. A príloha bude ryža. Teda, nie úplne, ale bude sa tak tváriť :-). Čítaj ďalej a dozvieš sa, čo ju skvele nahradí. A prezradím, že túto večeru si môžu dopriať aj ľudia v diéte, ktorí nekombinujú bielkoviny so sacharidmi. Vyskúšaj sama :-).

Doba prípravy: 75 min.

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

Na kuracie mäso:

  • 300 g kvalitných kuracích pŕs (napr. z farmárskeho chovu)
  • 2 lyžice kvalitného masla (príp. ghee)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • morskú/himalájsku soľ
  • obľúbené bylinky, napr. rozmarín, oregano
  • olivový olej

Na prílohu:

  • 1 menší karfiol
  • 2 mrkvy
  • 2 mladé cibuľky
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ

Ako budeme postupovať?

1. Kuracie prsia umyjeme, pozdĺžne prerežeme na polovicu, jemne naklepeme a osolíme.

2. V miske rozpustíme maslo, zmiešame s prelisovaným cesnakom a pokrájanými bylinkami.

3. Kuracie mäso potrieme touto zmesou a zrolujeme ho do malej rolády.

4. Z alobalu pripravíme pás, ktorý natrieme olivovým olejom.

5. Položíme naň zrolované kuracie prsia a stočíme ako salónku.

6. Takto pripravené roládky ukladáme vedľa seba do zapekacej misy. Podlejeme ich vodou a dáme piecť do rozohriatej rúry na 200°C. Pečieme asi 45 minút.

7. Karfiol umyjeme a rozoberieme na malé ružičky.

8. Vložíme do mixéra a mixujeme cca 20 sekúnd do veľkosti kus-kusu.

9. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na veľkom strúhadle. Mladú cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Zelenú časť cibuľky odložíme bokom.

10. Na panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľku a chvíľu restujeme.

11. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu, trocha podlejeme a dusíme asi 10 minút.

12. Potom primiešame rozmixovaný karfiol, ochutíme soľou a za stáleho miešania restujeme. Dávame pozor, aby karfiol ostal sypký a neprevaril sa.

13. Nakoniec vmiešame na kolieska nakrájanú vňať z cibuľky, premiešame a odložíme zo zdroja tepla.

14. Kuracie prsia vyberieme z rúry. Odstránime alobal, nakrájame na kolieska a poukladáme na tanier.

15. Karfiolovú ryžu vtlačíme polievkovou lyžicou do malej misky, ktorá bude slúžiť ako formička. Ryžu vyklopíme na tanier s mäsom a podávame.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu (150 g mäsa a 300 g karfiolovej ryže):

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
40 kcal 15 g 16 g 48 g

kuracia roláda

 

karfiolová ryža

 

kuracie maso recepty

Nech ti chutí :-).

 

Aj mäskožravci si prídu na svoje v našej najnovšej knihe Z fitka do kuchyne špeciál III:

fit recepty

 

Ďalšie tipy pre mäsožravcov:

Lahodné kuracie nuggetky so zeleninou

Plnený baklažán s mäskom

Losos s karfiolovou kašou

Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 01/12/2015 a zaradený do kategórie: BezlepkovéJedlá z mäsaPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 1,5 roka   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre