Čo budeme potrebovať na 20 ks?
- 110 g mletých ovsených vločiek
- 40 g strúhaného kokosu (najlepšie v BIO kvalite)
- 2 lyžice kokosového oleja
- 2 celé vajcia
- 3 lyžice medu (alebo podľa chuti)
- 1 lyžicu orechového masla (mandľové, kešu, arašidové) - ak nemáme, môžeme vynechať
- hrsť nasekaných orechov (použila som mandle)
- hrsť sušeného ovocia (použila som brusnice)
- kúsok vysokopercentnej čokolády na polevu
Ako budeme postupovať?
1. Vločky zomelieme a spolu s kokosom nasypeme do misy. Pridáme kokosový olej, vajcia, med, orechové maslo a nasekané orechy. Všetko dobre zmiešame a na záver primiešame sušené ovocie, napr. hrozienka alebo brusnice. Vytvarujeme guľôčky, ktoré jemne stlačíme a vzniknú nám sušienky.
2. Poukladáme ich na plech - uvedená dávka vystačí na jeden veľký plech. Pečieme na 150 stupňoch asi 15-20 minút.
3. Necháme ich vychladnúť. Potom, najlepšie nad parou, rozpustíme čokoládu a cookies ňou pokvapkáme alebo do nej konce koláčikov namočíme. Najlepšie chutia s teplým kakaom :-).
Množstvo ďalších receptov (nielen) na sušienky, ale aj na jedlá počas celého dňa, pečivo, pohostenie pre návštevu a famózne dezerty nájdeš v novej fitness kuchárke:
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).