Fantastické čokoládové brownie zo pšena: tip na desiatu aj pre bezlepkáčov a deti od 2 rokov

Pšeno je moja veľmi obľúbená surovina. Veľa ľudí ju však stále nepozná alebo pozná, ale nepoužíva. Ja som si pripravila sladučké čokoládové brownie zo pšena, ktoré má oproti klasickému oveľa lepší účinok na naše telo. Neboj sa experimentovať a pusť sa do toho so mnou.

Čas prípravy: 1 hodina+ chladnutie

Čo budeme potrebovať na 10 kúskov?

  • 1 hrnček* pšena
  • 2 hrnčeky* vody
  • 150 g kvalitnej vysoko percentnej čokolády
  • 3 vajíčka
  • 50 g kokosového cukru
  • 120 ml kvalitného mlieka
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1 lyžičku mletej škorice

* hrnček s objemom 300 ml

Ako budeme postupovať?

1. Pšeno vložíme do hrnca a pridáme 2 hrnčeky vody. Uvaríme do mäkka a necháme vychladnúť.

2. Čokoládu nalámeme na kocky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Tiež necháme vychladnúť.

3. Kým pšeno a čokoláda chladnú, rozbijeme si vajíčka a rozdelíme ich na žĺtky a bielky.

4. Žĺtky vyšľaháme do peny spolu s cukrom. Pridáme mlieko, kypriaci prášok a škoricu.

5. Premiešame, pridáme vychladnutú čokoládu a pšeno. Všetko dôkladne premiešame a na záver zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielok.

6. Pečieme 30 min. na 180 ˚C.

 

Tip: Tento koláčik chutí perfektne s jabĺčkami. Jablká nakrájaj na kocky, na panvici ich skaramelizuj s troškou cukru a masla. Pridaj škoricu a je to.

Čokoládové brownie

Koláčik podávame úplne vychladnutý. Príjemné maškrtenie! :-)

 

Skvelé recepty nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

fitness recepty

 

A čo ďalšie ochutnať zo pšena?

Chrumkavé cuketovo-pšenové placky: zdravý obed či večera aj pre deti od 1,5 roka

Lahodný pšenový nákyp, ktorý naštartuje trávenie

Cícerový guláš so pšenom. Chutí skvele aj bez mäsa!

Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 04/05/2020 a zaradený do kategórie: BezlepkovéFitness dezertyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre