Čas prípravy: 1 hodina+ chladnutie
Čo budeme potrebovať na 10 kúskov?
- 1 hrnček* pšena
- 2 hrnčeky* vody
- 150 g kvalitnej vysoko percentnej čokolády
- 3 vajíčka
- 50 g kokosového cukru
- 120 ml kvalitného mlieka
- 1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
- 1 lyžičku mletej škorice
* hrnček s objemom 300 ml
Ako budeme postupovať?
2. Čokoládu nalámeme na kocky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Tiež necháme vychladnúť.
3. Kým pšeno a čokoláda chladnú, rozbijeme si vajíčka a rozdelíme ich na žĺtky a bielky.
4. Žĺtky vyšľaháme do peny spolu s cukrom. Pridáme mlieko, kypriaci prášok a škoricu.
5. Premiešame, pridáme vychladnutú čokoládu a pšeno. Všetko dôkladne premiešame a na záver zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielok.
6. Pečieme 30 min. na 180 ˚C.
Tip: Tento koláčik chutí perfektne s jabĺčkami. Jablká nakrájaj na kocky, na panvici ich skaramelizuj s troškou cukru a masla. Pridaj škoricu a je to.
Skvelé recepty nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
A čo ďalšie ochutnať zo pšena?
Chrumkavé cuketovo-pšenové placky: zdravý obed či večera aj pre deti od 1,5 roka
Lahodný pšenový nákyp, ktorý naštartuje trávenie
Cícerový guláš so pšenom. Chutí skvele aj bez mäsa!
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????