Famózny syrový quiche aj pre bezlepkáčov

Dala by si si niečo dobré na večeru a hľadáš cestu, ako sa vyhnúť lepku? Skús tento slaný koláčik plný zdravých bielkovín. Je hotový expresne rýchlo a skvele sa hodí aj ako originálne pohostenie pre návštevu alebo na desiatu pre deti. Tak šup do obchodu dokúpiť chýbajúce suroviny a pusti sa do vypekania :-).

Čo budeme potrebovať?

Na korpus:

  • ½ hlavy karfiolu
  • 5 lyžíc cícerovej múky (ak nie si celiatička, môžeš použiť špaldovú)
  • 3 žĺtky
  • 125 g mozzarely
  • soľ/korenie/oregano podľa chuti

Na plnku:

  • 3 bielky
  • 120 g plesňového syra (Niva, Rival)
  • 2 hrušky
  • šťavu z ½ citróna
  • 1 červenú cibuľu
  • orechy

Ako budeme postupovať?

1. Karfiol očistíme a uvaríme do mäkka. Necháme ho vychladnúť a potom ho rozmixujeme v mixéri. Rukami vyžmýkame z karfiolu prebytočnú šťavu, zahustíme cícerovou múkou, pridáme žĺtky, postrúhanú mozzarelu, ochutíme soľou (opatrne, lebo plesňový syr je dosť slaný), korením a oreganom. Korpus natlačíme do formy a dáme predpiecť na 10-15 minút do rúry na 180 stupňov.

2. Zatiaľ si pripravíme plnku: 3 bielky si vymiešame s nadrobno nalámaným (alebo nastrúhaným) syrom. Túto zmes potom nalejeme na predpečený korpus.

3. Očistíme si cibuľu, ktorú nakrájame na kolieska. Hrušky nakrájame na plátky, ktoré pokvapkáme šťavou z citróna, aby nezhnedli. Poukladáme ich na korpus, pridáme cibuľu a orechy. Pečieme spolu ešte asi 20 minút.

fitshaker_blog_Quiche1

fitshaker_blog_Quiche3

fitshaker_blog-Quiche2

Hotovo. Nech chutí :-).

 

Ďalšie originálne bezlepkové recepty, ktoré by si mohla skúsiť:

Lahodný pšenový nákyp

Pečené batáty s prekvapením

Quinoa rizoto s dubákmi

blog - diar

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 25/01/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre