Famózny jablkovo-kokosový cheesecake, ktorý musíš vyskúšať!
Z času na čas môže zhrešiť každý. No a čo je zlé na doma pripravenom koláči? Navyše, ak doňho dávaš len tie najkvalitnejšie suroviny a robíš ho s láskou, určite stojí za zahryznutie. Pripravila som si pre teba ľahšiu verziu známeho cheesecaku. Možno jej treba venovať trošku viac času, no výsledok stojí jednoznačne za to. Koláč je voňavý, sýty a chuťovo veľmi pestrý. A nechýbajú v ňom ani sezónne jabĺčka. Tak čo, si zvedavá na postup? :-)
Doba prípravy: 60 – 70 min.
Čo budeme potrebovať na cca 12 ks?
Na korpus:
- 1 šálku kokosu
- 2 šálky pomletých mandlí
- 7 lyžíc kokosového oleja
- 5 lyžíc domáceho medu
- 2 vajíčka
- kvalitné maslo na vymastenie formy
Na plnku:
- 4 jablká
- 0,5 dl vody
- 1 lyžičku škorice (napr. Ceylon)
- 500 g jemného tvarohu
- 3 vajíčka
- nastrúhanú kôru z jedného bio pomaranča
- 5 lyžíc domáceho medu
Ako budeme postupovať?
1. Kokos, pomleté mandle, roztopený kokosový olej, med a vajíčka spolu zmiešame na cesto.
2. Tortovú formu o priemere 25 cm vymastíme maslom. Do formy vložíme cesto, ktoré vytvarujeme rukami.
3. Pečieme pri teplote 170°C cca 20 až 25 minút.
4. Medzitým nakrájame jablká na menšie kocky. Vložíme ich do hrnca spolu s vodou a škoricou. Chvíľku podusíme.
5. Potom môžeme pripraviť tvarohovú plnku. Rozdelíme vajíčka na bielka a žĺtky.
6. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
7. Do tvarohu pridáme žĺtka, med a nastrúhanú kôru z pomaranča.
8. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh a všetko spolu premiešame.
9. Po zhruba 20-25 minútach vytiahneme korpus z rúry, poukladáme na neho jablká a navrch dáme tvarohovú plnku.
10. Koláč vrátime naspäť do rúry a pečieme ešte 30 až 40 minút pri teplote 150°C. Resp. dovtedy, kým sa plnka nezačne odlepovať od okrajov.
11. Koláč podávame vychladený, môžeme ho poliať čokoládou alebo posypať kakaom.
TIP: Ak chceme, aby korpus nevyschol, do rúry dáme aj plech s vodou.
Čo povieš, necháš sa zlákať a vyskúšaš koláč upiecť aj ty? Ak áno, nezabudni sa nám pochváliť, či už komentárom pod článok, alebo emailom.
Dobrú chuť! :-)
Skvelé dezerty máme pre teba pripravené aj v knihe Z fitka do kuchyne 3:
Neprehliadni ďalšie inšpirácie na tieto dni:
12x recepty z jabĺk, ktorým neodoláš
MEGA dobré zapekané jablkové palacinky
Nadýchaný bezlepkový pohánkový koláč s hruškami
- Rýchla paradajková polievka s cícerom a mrkvou - 3. marca 2021
- Domáca mrkvová nátierka zo slnečnicových semien, vhodná aj pre deti či vegánov - 24. februára 2021
- Kakaovo-kokosová ovsená kaša so zdravou nutelou: tip na rýchle sladké raňajky - 15. februára 2021
Článok bol pridaný dňa 22/10/2017 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyReceptyVeľkonočné | Autor: Antónia Puškášová