Famózny jablkovo-kokosový cheesecake, ktorý musíš vyskúšať!

Z času na čas môže zhrešiť každý. No a čo je zlé na doma pripravenom koláči? Navyše, ak doňho dávaš len tie najkvalitnejšie suroviny a robíš ho s láskou, určite stojí za zahryznutie. Pripravila som si pre teba ľahšiu verziu známeho cheesecaku. Možno jej treba venovať trošku viac času, no výsledok stojí jednoznačne za to. Koláč je voňavý, sýty a chuťovo veľmi pestrý. A nechýbajú v ňom ani sezónne jabĺčka. Tak čo, si zvedavá na postup? :-)

Doba prípravy: 60 – 70 min.

Čo budeme potrebovať na cca 12 ks?

Na korpus:

  • 1 šálku kokosu
  • 2 šálky pomletých mandlí
  • 7 lyžíc kokosového oleja
  • 5 lyžíc domáceho medu
  • 2 vajíčka
  • kvalitné maslo na vymastenie formy

Na plnku:

  • 4 jablká
  • 0,5 dl vody
  • 1 lyžičku škorice (napr. Ceylon)
  • 500 g jemného tvarohu
  • 3 vajíčka
  • nastrúhanú kôru z jedného bio pomaranča
  • 5 lyžíc domáceho medu

 

Ako budeme postupovať?

1. Kokos, pomleté mandle, roztopený kokosový olej, med a vajíčka spolu zmiešame na cesto.

2. Tortovú  formu  o priemere 25 cm vymastíme maslom. Do formy vložíme cesto, ktoré vytvarujeme rukami.

3. Pečieme pri teplote 170°C cca 20 až 25 minút.

4. Medzitým nakrájame jablká na menšie kocky. Vložíme ich do hrnca spolu s vodou a škoricou. Chvíľku podusíme.

5. Potom môžeme pripraviť tvarohovú plnku. Rozdelíme vajíčka na bielka a žĺtky.

6. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.

7. Do tvarohu pridáme žĺtka, med a nastrúhanú kôru z pomaranča.

8. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh a všetko spolu premiešame.

9. Po zhruba 20-25 minútach vytiahneme korpus z rúry, poukladáme na neho jablká a navrch dáme tvarohovú plnku.

10. Koláč vrátime naspäť do rúry a pečieme ešte 30 až 40 minút pri teplote 150°C. Resp. dovtedy, kým sa plnka nezačne odlepovať od okrajov.

11. Koláč podávame vychladený, môžeme ho poliať čokoládou alebo posypať kakaom.

 

TIP: Ak chceme, aby korpus nevyschol, do rúry dáme aj plech s vodou.

jablká

 

cheesecake

 

kokosový koláč

 

jablkový cheesecake

 

zdravá maškrta

Čo povieš, necháš sa zlákať a vyskúšaš koláč upiecť aj ty? Ak áno, nezabudni sa nám pochváliť, či už komentárom pod článok, alebo emailom.

Dobrú chuť! :-)

 

Skvelé dezerty máme pre teba pripravené aj v knihe Z fitka do kuchyne 3:

z fitka do kuchyne 3

 

Neprehliadni ďalšie inšpirácie na tieto dni:

12x recepty z jabĺk, ktorým neodoláš

MEGA dobré zapekané jablkové palacinky

Nadýchaný bezlepkový pohánkový koláč s hruškami

Antónia Puškášová

Redaktorka vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 22/10/2017 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyReceptyVeľkonočné   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre