Famózna polievka z pečených paradajok a quinoy. 30 minút a hotovo!

Dozrievajú ti v záhradke krásne červené paradajky? Ak nemáš záhradu, nič sa nedeje, na trhoviskách je ich teraz habadej! Krásne voňavé, šťavnaté, dozreté na slniečku… Kedy sa ich najesť do sýta, ak nie v lete? Vyskúšaj pripraviť túto skvelú a voňavú letnú polievku z pečených paradajok, quinoy a cesnaku. Budeš sa zalizovať :-).
Čo budeme potrebovať na cca 4 menšie porcie?
- 1,5 - 2 kg paradajok
- 1 hlavičku cesnaku
- olivový olej
- vývar (alebo vodu) podľa potreby
- cca 1/3 šálky quinoy
- soľ
- čierne korenie
- rozmarín
- bazalku
- strúhaný parmezán
Ako budeme postupovať?
1. Paradajky umyjeme a väčšie kúsky rozpolíme. Poukladáme ich do pekáča, medzi ne dáme neošúpaný cesnak (aby nezhorel) a pokvapkáme olivovým olejom. Pekáč vložíme do rúry a pečieme na 180 stupňoch asi 30 minút.
2. Kým sa pečú paradajky, uvaríme si quinou. Quinou prepláchneme a uvaríme ako ryžu alebo cestoviny (resp. podľa návodu).
3. Po upečení necháme paradajky mierne vychladnúť a stiahneme z nich šupku. Cesnak ošúpeme a všetko (aj so šťavou) preložíme do hrnca, v ktorom zmes rozmixujeme. Prilejeme vývar, pridáme bazalku, rozmarín, quinou, dochutíme soľou, korením a necháme prevrieť.
4. Podávame s nastrúhaným parmezánom.
2. Kým sa pečú paradajky, uvaríme si quinou. Quinou prepláchneme a uvaríme ako ryžu alebo cestoviny (resp. podľa návodu).
3. Po upečení necháme paradajky mierne vychladnúť a stiahneme z nich šupku. Cesnak ošúpeme a všetko (aj so šťavou) preložíme do hrnca, v ktorom zmes rozmixujeme. Prilejeme vývar, pridáme bazalku, rozmarín, quinou, dochutíme soľou, korením a necháme prevrieť.
4. Podávame s nastrúhaným parmezánom.




Príjemné vychutnávanie prajem :-).
Aj tento recept sme zaradili do našej knihy Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Aj tento recept sme zaradili do našej knihy Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Ďalšie polievočky, ktoré ti zachutia:
Zeleninová polievka plná bielkovín
Tekvicová polievka s bylinkami
Letná studená polievka - Gazpacho